Phoenix Şimleu, victorie după şase etape

CSM Agronomia Bucureşti – Phoenix Şimleu Silvaniei 0 – 3 (10 – 25, 22 – 25, 19 – 25)

Formaţia de la poalele Măgurii nu a mai simţit gustul victoriei din etapa a V-a a Diviziei A1 la volei masculin, când a dispus pe teren propriu, cu scorul de 3 – 0 de nou-promovata, Arcada Galaţi. Runda cu numărul 11, ultima a turului, i-a adus echipei Phoenix Şimleu al treilea succes din prima parte a campionatului. Voleibaliştii şimleuani s-au impus în trei seturi sâmbătă seara, pe terenul penultimei clasate, CSM Agronomia Bucureşti, chiar dacă antrenorii Abraham şi Oniga au deplasat un lot restrâns, alcătuit din doar zece jucători, din cauza numărului mare de accidentări.
Primul set a durat cel mai puţin. Dornici să obţină un nou succes după o pauză atât de mare, jucătorii pregătiţi de Mircea Abraham şi Marius Oniga au început în forţă partida din Capită şi şi-au creat rapid un avantaj liniştitor pe tabelă. După 11 – 4 spre mijlocul setului, şimleuanii s-au distanţat la nouă puncte, 17 – 8, apoi la 11 lungimi de gazde, 19 – 8. Formaţia pregătită de Vincenţiu Dumitrescu nu a mai putut face aproape nimic până la final, pierzând primul act la o diferenţă de 15 puncte, 25 – 10.
Treziţi la realitate în pauza dintre seturi, bucureştenii au jucat mai bine în setul doi, ţinându-se aproape de echipa şimleuană. Phoenix a făcut rapid 3 – 0, dar a intrat cu avantaj minim la prima întrerupere tehnică, 8 – 7, iar la cea de-a doua au condus gazdele cu 16 – 15. Finalul a fost al Şimleului. Phoenix a câştigat trei puncte consecutiv şi a dus scorul la 18 – 16, apoi la 22 – 19, iar în final s-a impus tot la o diferenţă de trei puncte, 25 – 22.
Şi ultimul parţial a fost la fel de disputat ca actul secund. Şimleul a început mai bine, dar CSM-ul a revenit şi a preluat conducerea la un moment dat. Cu un blocaj mult mai bun decât în alte partide, dar şi cu un serviciu reuşit din punct de vedere tactic, şimleuanii au trecut, din nou, la conducere, având 16 – 15 la al doilea time-out tehnic. Pe final, voleibaliştii Phoenix-ului au făcut foarte puţine greşeli şi au reuşit să se desprindă decisiv, conducând cu 22 – 18 şi cu 25 – 19 la final.
„A fost o evoluţie bună şi constantă din partea jucătorilor. Nu am mai avut acele căderi de joc ca în partidele anterioare. Băieţii au avut o atitudine foarte bună în teren şi m-a mulţumit modul de abordare a fiecărei faze. Blocajul şi serviciul au funcţionat foarte bine. Sigur că, CSM Bucureşti este şi o echipă mai modestă, dar avea nevoie mare de victorie, fiindcă, la fel ca noi, se află într-o zonă nu prea confortabilă. Probabil, noi am fost mai motivaţi, iar acest lucru ne-a ajutat să obţinem victoria”, consideră antrenorul Mircea Abraham.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Răzvan Vâlcelean, Gjoko Josifov, Ionuţ Rus, Ovidiu Teuşan, Şerban Paşcan şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Ionuţ Teleleu şi Jovan Sajnberger

Leave a Comment