Trăim din amintiri. Armătura Zalău a sărbătorit 20 de ani de la promovarea în Divizia B

Într-o perioadă în care fotbalul zălăuan continuă să lase de dorit prin rezultatele obţinute, SCM Zalău chinuindu-se de trei ani să promoveze în Liga a II-a, iubitorii „sportului rege” i-au putut admira pe foştii componenţi ai defunctei Armătura Zalău.

Invitaţii evenimentului au fost foştii componenţi ai echipei UTA Arad, iar lovitura de începe a fost dată de Angela Cioran, soţia fostului preşedinte al Armăturii, Ioan Cioran, care s-a stins din viaţă în urma unui tragic accident.

În frunte cu Birtalan Attila, fostul director sportiv, care a fost şi iniţiatorul acestei acţiuni, continuând cu Ardelean Zoltan, Vasile Pop şi Ioan Moigrădean, cu cei din conducerea tehnică – Leo Grozavu, Florin Mureşan şi Călin Pop, dar şi cu o mare parte dintre jucătorii acelei perioade, Armătura Zalău a readus bucuria şi emoţiile acelor vremuri în rândul celor prezenţi la evenimentul de sâmbătă, de pe Stadionul Municipal.

Marius Cozma, căpitanul din acea perioadă, Marius Muntean, Cristian Oros, Cosmin Sabou, Cosmin Cosma, Adrian Noţigan, Alin Chibulcutean, Florin Timoce, Lucian Zoicaş, Marian Ignat, Alexandru Pop, Gabriel Vaşvari, George Bumbuţ, Bogdan Unguruşan, Claudiu Cornaci şi Daniel Cenan s-au numărat printre jucătorii prezenţi la eveniment.

Scorul final a fost 1 – 1, pentru Armătura marcând fostul atacant, Lucian Zoicaş.

„Vreau să mulţumesc autorităţilor locale şi administratorilor bazelor sportive, pentru că ne-au pus la dispoziţie atât Stadionul Municipal, cât şi sala de protocol a Bazei Sportive de Tenis. Mulţumesc şi antrenorilor şi jucătorilor prezenţi, în special antrenorului Leo Grozavu care, deşi a fost implicat într-un accident rutier în drum spre Zalău, a închiriat o altă maşină pentru a ajunge la eveniment”, a afirmat Birtalan Attila.

Armătura Zalău a promovat în Divizia B la finalul sezonului 2002 – 2003, iar în primul an a ocupat locul şapte în Seria a II-a. În ediţia 2004 – 2005, s-a clasat pe poziţia a şasea, iar în toamna anului 2005, Armătura Zalău avea să se desfiinţeze, rămânând fără susţinere financiară atât din partea mediului privat, cât şi al autorităţilor locale.

 

 

3 Thoughts to “Trăim din amintiri. Armătura Zalău a sărbătorit 20 de ani de la promovarea în Divizia B”

  1. […] Într-o perioadă în care fotbalul zălăuan continuă să lase de dorit prin rezultatele obţinute, SCM Zalău chinuindu-se de trei ani să promoveze în Liga a II-a, iubitorii „sportului rege” i-au putut admira pe foştii componenţi ai defunctei Armătura Zalău. Invitaţii evenimentului au fost foştii componenţi ai echipei UTA Arad, iar lovitura de începe a fost dată de Angela Cioran, soţia fostului preşedinte al Armăturii, Ioan Cioran, care s-a stins din viaţă în urma unui tragic accident. În frunte cu Birtalan Attila, fostul director sportiv, care a fost şi iniţiatorul acestei… Citeste mai mult […]

  2. […] Într-o perioadă în care fotbalul zălăuan continuă să lase de dorit prin rezultatele obţinute, SCM Zalău chinuindu-se de trei ani să promoveze în Liga a II-a, iubitorii „sportului rege” i-au putut admira pe foştii componenţi ai defunctei Armătura Zalău. Invitaţii evenimentului au fost foştii componenţi ai echipei UTA Arad, iar lovitura de începe a fost dată de Angela Cioran, soţia fostului preşedinte al Armăturii, Ioan Cioran, care s-a stins din viaţă în urma unui tragic accident. În frunte cu Birtalan Attila, fostul director sportiv,  » Mai multe detalii […]

  3. Nimic nu e întâmplător

    Logic, și Armătura este pusă la pământ de duhul otrăvit al „revoluției” !

Leave a Comment