Titlul naţional la semimaraton, prima ţintă în 2015 pentru Paula Todoran

„Vreau să-mi păstrez titlul naţional pe care l-am obţinut anul trecut”, a declarat sportiva pregătită de Mirel Seişanu

Două titluri de campioană naţională în cursele de maraton şi semimaraton, dar şi o medalie de argint în cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional sunt rezultatele obţinute în 2014 de Paula Todoran. Atleta legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău îşi propune să reediteze în 2015 performanţele obţinute anul trecut, iar prima competiţie oficială la care va lua startul este Campionatul Naţional de Semimaraton, programat sâmbătă, 4 aprilie, la Craiova.
„Obiectivele pentru acest an sunt câştigarea Campionatelor Naţionale de Maraton şi Semimaraton, dar şi cursa de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional de atletism. Am început pregătirea pe plan local, mă aflu într-o formă bună, iar aceasta va creşte până la Campionatul Naţional de Semimaraton de luna viitoare”, a afirmat sportiva zălăuană care, tot în luna aprilie, va lua startul şi la Maratonul de la Hamburg.
Considerată cel mai bun produs la ora actuală din atletismul sălăjean, Paula Torodan se gândeşte la o participare chiar la Campionatul Mondial. „Anul 2014 a fost unul foarte bun, cu rezultate frumoase şi îmi doresc să obţin în acest an rezultate chiar mai bune. Sper să realizez baremurile de participare la Campionatul Mondial de Atletism, în proba de maraton şi la Cupa Europei, în proba de 10.000 metri. Sper, totodată, să-mi îmbunătăţesc timpii înregistraţi în cursele de maraton şi semimaraton”, a mai afirmat atleta zălăuană.
Paula Todoran a realizat şi o premieră în 2014, fiind prima atletă din România care a câştigat Maratonul Internaţional al Bucureştiului, aflat anul trecut la cea de-a VII-a ediţie.
Visul atletei pregătite de Mirel Seişanu rămâne calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, ce vor avea loc la Rio de Janeiro.

Leave a Comment