Talentatul, dar îngâmfatul Budescu

Convocarea lui Constantin Budescu la echipa naţională a României pentru partidele cu Ungaria şi Grecia a făcut înconjurul fotbalului românesc. Jucătorul Astrei este, în opinia selecţionerului Iordănescu, un fotbalist talentat, valoros, dar nu la fel de serios când evoluează pe dreptunghiul verde.
A devenit parcă o regulă ca atunci când urmează un meci cu Ungaria, toţi iubitorii fotbalului din România să se implice, într-un fel sau altul, pentru a ajuta şi a duce selecţionata ţării noastre spre victorie. În astfel de partide se caută şi un salvator, salvatorul din teren, cel de la care aşteptăm cu toţii să facă diferenţa. Majoritatea consideră că acest „rol” îl va avea Constantin Budescu, cel despre care tata Puiu spunea în urmă cu puţin timp că nu îl convoacă la echipa naţională. L-a conferinţa de presă din această săptămână l-a avut, însă, alături, dar nu a ezitat să-l „înţepe” pe jucător. Mai bine zis să-i atragă atenţia că fotbalul nu este distracţie, ci o meserie, ceea ce Budescu, la rândul său, ar trebui să conştientizeze.
Budescu este considerat de mulţi salvatorul naţionalei, cu toate că pare exagerat, comparându-l pe acesta cu adevăraţii salvatori pe care i-a avut fotbalul românesc. Hagi a fost rechemat la echipa naţională chiar înaintea unei partide cu ungurii. Era nevoie de „rege”, mai mult decât ar fi acum de talentatul, dar îngâmfatul Budescu.
„Cine eşti, măh? Ce vrei?”, ar fi fost cuvintele cu care fotbalistul l-a „întâmpinat” pe tata Puiu în momentul în care acesta l-ar fi sunat pentru a-l chema la naţională. Şi-a cerut scuze ulterior, iar acum îşi propune să-i demonstreze selecţionerului că şi pentru el fotbalul este o meserie. Toate reflectoarele vor fi îndreptate spre Budescu în partida din această seară, asta în cazul în care Iordănescu îl aruncă în luptă din primul minut.
S-a făcut prea mult tam-tam pe acest subiect în ultima lună. Atât de mult încât orice greşeală pe care Budescu o va face la echipa naţională îl poate arunca în „groapa cu lei” din postura de salvator. Până şi jucătorul este de părere că subiectul a stârnit prea multe discuţii în ultima perioadă. Românii nu de asta au nevoie, ci de fotbal de calitate, de victorii şi de o nouă calificare, după mulţi ani, la un Campionat European. Cu Budescu sau fără Budescu, România trebuie să ajungă la turneul final de anul viitor, din Franţa.

Leave a Comment