Convocarea Crinei Pintea la echipa naţională, criticată de Tadici: „Selecţia nu se face într-un mod corect”

Echipa naţională de handbal feminin a României începe joi seara seria jocurilor de calificare la Campionatul European de anul viitor, programat în Suedia. România face parte din Grupa A, alături de Norvegia, Lituania şi Belarus, iar primul joc este programat joi, la Râmnicu Vâlcea, în compania Lituaniei.

Pentru acţiunea din această lună, selecţionerul suedez, Tomas Ryde, a convocat 22 de handbaliste, iar printre ele se numără şi fostul pivot al echipei HC Zalău, Crina Pintea, jucătoare care nu a mai intrat în calculele antrenorului Gheorghe Tadici pentru acest sezon.
Antrenorul cu care naţionala a obţinut cele mai bune performanţe din handbalul feminin românesc nu este de acord cu selecţia făcută la echipa naţională pentru jocurile cu Lituania şi Belarus, programate în această săptămână.
„În luna august au avut loc nişte testări la echipa naţională, la care a participat şi Claudia Constantinescu, iar acum au fost convocate alte jucătoare. Unele dintre cele convocate sunt rezerve la echipele lor de club, iar altele, care joacă 50, 60 de minute, au fost lăsate acasă. Nu ştiu după ce principii se fac aceste convocări”, a afirmat fostul selecţioner, care a vorbit şi despre cazul „Crina Pintea”.
„Cum poţi să convoci la echipa naţională o jucătoare care nu se pregăteşte de câteva luni? Cu această ocazie vreau să clarific faptul că handbalista Crina Pintea nu s-a antrenat nici măcar cinci minute la Thuringer. Este adevărat că am purtat o discuţie cu un impresar din Germania, fiindcă celor de la Thuringer li s-au accidentat pivotul, dar, de aici şi până la faptul că se pregăteşte este un drum lung. Există un regulament prin care se spune clar că o jucătoare nu se poate pregăti cu altă echipă decât cu acordul clubului de la care a plecat, atâta timp cât mai este sub contract cu clubul respectiv. Nu există un respect din partea celor care fac selecţia faţă de jucătoarele care se pregătesc intens la echipele de unde provin. Nu este un bun exemplu să chemi la lot o jucătoare care nu se antrenează cu nicio echipă. Acest lucru dă dovadă că nu există respect faţă de clubul nostru şi de componentele acestei echipe. Dar, până la urmă, actualii antrenori sunt răspunzători de ceea ce se întâmplă la echipa naţională. Eu am plecat şi ştiu ce am lăsat în urma mea. Le urez succes şi sper să se califice la Jocurile Olimpice de anul viitor”, a conchis Gheorghe Tadici.
Partida dintre România şi Lituania este programată la ora 19, iar jocul cu reprezentanta Belarusului va avea loc duminică.

Leave a Comment