HC Zalău susţine două amicale la Debrecen

Liga Naţională de handbal feminin a fost înreruptă după etapa a şaptea, rundă desfăşurată în 26 septembrie, în care HC Zalău a câştigat cu scorul de 32 – 25 disputa de pe teren propriu cu Măgura Cisnădie. Jucătoarele conduse de Gheorghe Tadici au avut o minivacanţă de patru zile, iar vinerea trecută şi-au reluat pregătirile pentru partea a doua a turului. Claudia Constantinescu şi compania au efectuat zilnic câte două şedinţe de pregătire, iar la finalul acestei săptămâni vor susţine două jocuri de verificare în Ungaria, în compania celor de la DVCS Debrecen.

„Am programat zilnic câte două antrenamente, iar vineri şi sâmbătă vom juca două meciuri de pregătire la Debrecen, având în vedere relaţia bună pe care o avem cu clubul din Ungaria, urmând ca în luna decembrie să invităm şi noi echipa din Debrecen la turneul pe care vrem să-l organizăm înaintea sărbătorilor de iarnă. Era nevoie şi de jocuri de verificare, toată lumea caută adversare în această perioadă, fiindcă întreruperea este destul de lungă, iar jucătoarele trebuie să rămână în formă. Fiecare echipă îşi doreşte să acumuleze cât mai multe puncte în partea a doua a turului, pentru a avea o pauză liniştită în perioada de iarnă”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Campionatul se va relua în data de 17 octombrie, HC Zalău urmând să evolueze în runda a opta pe terenul nou-promovatei HC Alba Sebeş.
„Ne dorim să câştigăm jocul de la Sebeş. Face parte din planul nostru pentru partea a doua a turului. Avem meciuri destul de grele la Brăila şi la Braşov, de unde va fi greu să obţinem ceva, dar nu imposibil. Dacă vom reuşi să dublăm numărul de puncte obţinute în primele şapte etape va fi foarte bine. În primul rând, îmi doresc să creştem cât mai mult în joc. Sunt preocupat de faza de apărare, fiindcă am primit multe goluri în prima parte. Este o problemă pe care trebuie să o ameliorăm dacă nu o putem rezolva în totalitate”, a mai precizat tehnicianul zălăuan.
HC Zalău se situează pe poziţia şasea după desfăşurarea primelor şapte etape, având înregistrate patru victorii şi trei înfrângeri. Pe prima poziţie în Liga Naţională se situează HCM Baia Mare, cu 21 de puncte, la egalitate cu CSM Bucureşti, dar cu un golaveraj mai bun.

Leave a Comment