Sute de copii au defilat pe străzile Zalăului la festivitatea de deschidere a „Cupei Viitorul”

Dechiderea oficială a „Cupei Viitorul” la fotbal a avut loc marţi seara, cu tradiţionala paradă a echipelor participante pe Bulevardul „Mihai Viteazul”. Sute de copii, reprezentând peste 25 de cluburi din România şi din străinătate au ţinut să fie prezenţi la eveniment, parada fiind condusă de Fanfara Promenada Zalău şi de o echipă de majorete pregătite de Roxana Câmpean. Micii fotbalişti s-au deplasat de la Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” până pe platorul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.
La festivitatea de deschidere a fost prezenţi Alexandru Vegh – subprefectul judeţului Sălaj, Claudiu Bârsan – consilier în cadrul Primăriei Zalău şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Daniel Sabou, care este şi membru fondator al Clubului Viitorul.
„Vreau să mulţumesc tuturor echipelor participante pentru faptul că au acceptat invitaţia noastră, în special celor două cluburi din străinătate, Zimbrul Chişinău, din Republica Moldova şi FC Kisvardai, din Ungaria. Organizăm această competiţie de 13 ani şi sunt convins că o parte dintre copiii pe care-i avem astăzi alături de noi vor evolua în anii următori la echipe importante din România, probabil chiar şi din afara ţării. Ianis Hagi, Ionel Roşu, Florin Manea, Vlad Morar şi mulţi alţi jucători care au evoluat în anii anteriori la Cupa Viitorul joacă astăzi la echipe importante din ţară şi străinătate”, a precizat Sabou.
„Cel mai mult mă bucur de faptul că văd un număr atât de mare de copii care fac sport. Ştim cu toţii că sportul este esenţa sănătăţii. Cupa Viitorul este un eveniment cu tradiţie, care a devenit chiar un turneu internaţional, iar pentru acest lucru ţin să-i felicit pe toţi cei care se implică în organizarea acestei competiţii”, a declarat subrepefectul Vegh.
„Cred că merită felicitări depline şi tot respectul nostru tuturor celor care fac posibilă desfăşurarea unei astfel de competiţii în municipiul nostru, în special Daniel Sabou, managerul acestui club. Mi-aş dori ca autorităţile locale şi judeţene să susţină şi mai mult acest eveniment în anii următori, fiindcă este cea mai mare competiţie de fotbal la nivel juvenil organizată la nivel de judeţ”, au fost cuvintele consilierului Claudiu Bârsan.
Cea de-a 13-a ediţie a „Cupei Viitorul” a început luni seara, cu meciul de deschidere în care au evoluat şi foste glorii ale fotbalului românesc, urmând să se încheie în această după-amiază, la ora 17, cu festivitatea de premiere ce va avea loc la Baza Sportivă din Hereclean.

Leave a Comment