Stoyan Stoev, după meciul din Cupa României: „Nu mi-a plăcut atitudinea jucătorilor”

Volei Municipal Zalău s-a impus cu 3 – 0 în primul meci oficial din acest an, însă jucătorii pregătiţi de Stoyan Stoev nu s-au ridicat la nivelul dorit chiar dacă adversara, CS Banatul Caransebeş, a liniat o formulă alcătuită în mare parte din rezerve

Vicecampioana Volei Municipal Zalău s-a impus cu 3 – 0 marţia seara, pe teren propriu, în faţa formaţiei CS Banatul Caransebeş, într-un meci contând pentru manşa tur a sferturilor de finală ale Cupei României, însă jocul formaţiei de la poalele Meseşului a lăsat de dorit în multe momente.
Zălăuanii au făcut multe greşeli în actul de debut atât la serviciu, cât şi pe faza de apărare, iar oaspeţii au reuşit să ţină aproape până la finalul setului. 8 – 6 a fost scorul la prima întrerupere tehnică, dar gugulanii au restabilit egalitatea la 9. Echipa gazdă s-a desprins din nou şi a intrat cu avans de trei puncte la cea de-a doua întrerupere tehnică. La scorul de 20 – 17 pentru Zalău, bănăţenii au solicitat pentru prima dată întreruperea jocului, iar pe final au revenit, restabilind egalitatea la 23. Bulgarul Stoev a solicitat şi el întreruperea jocului de două ori până la final, iar Dall Bosco şi compania s-au impus abia în prelungiri, cu scorul de 28 – 26. De menţionat că la scorul de 25 – 25, oaspeţii l-au pierdut pe coordonatorul Ionuţ Teleleu, care a suferit o entorsă la piciorul drept, nemaiputând continua jocul până la final.
Stoyan Stoev a început actul secund cu Georgescu pe postul de ridicător şi cu Olteanu în centru, în locul lui Gheorghiţă. Jocul vicecampioanei s-a îmbunătăţit, iar diferenţa de la final a fost de zece puncte, 25 – 15, după ce tabela a arătat 8 – 4 şi 16 – 6 la cele două time-out-uri tehnice.
Introdus în teren la mijlocul celui de-al doilea parţial, în locul lui Marian Bala, juniorul zălăuan Rareş Bălean a rămas în teren pe toată durata ultimului act, având chiar o evoluţie remarcabilă. Volei Municipal a condus cu 8 – 5 la prima întrerupere tehnic, deferenţă care s-a înregistrat şi la finalul setului, când tabela a arătat 25 – 22.
„Întotdeauna, primul meci al anului este cel mai greu. După cum aţi văzut, echipa din Caransebeş a venit cu mulţi jucători de rezervă. Nu mi-a plăcut atitudinea pe care am avut-o în teren, ceea ce s-a şi văzut în rezultatul de la finalul seturilor. Sunt sigur că o să ajungem în curând la forma bună, iar vineri, cu Steaua, vom câştiga cu 3 – 0”, a precizat bulgarul Stoyan Stoev la finalul partidei.
De cealaltă parte, universalul Raul Oprişor a declarat că pentru formaţia pe care o reprezintă, campionatul este mai important decât Cupa României. „Am venit cu o echipă improvizată, a fost decizia noului nostru antrenor (bulgarul Dimitar Pangarov, n.r.) pe care nu vreau să o comentez. Ne pregătim pentru campionat, care este mult mai important pentru noi. Chiar dacă am venit în această formulă, cred că nu ne-am făcut de râs la Zalău. Pentru noi contează mai mult meciul de sâmbătă, cu Phoenix Şimleu Silvaniei, din prima etapă a returului, fiindcă echipa din Şimleu este o contracandidată la calificarea în play-off”, a spus voleibalistul din Caransebeş.
Vicecampioana României va susţine vineri, de la ora 16, meciul din cadrul primei etape a returului, urmând să primească vizita Stelei.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dall Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Andrei Georgescu, Rareş Bălean, Răzvan Olteanu şi Mihai Tarţa. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
CS Banatul Caransebeş: Ionuţ Teleleu, Raul Oprişor, Ioan Trică, Todor Filip, Emanuel Lung, Nenad Sormaz şi Florin Balica – libero. A mai evoluat: Sergiu Diaconescu.

Leave a Comment