Stoyan Stoev: „Am încercat să fim gentelmeni cu echipa din Şimleu”

Vicecampioana a dispus în minimum de seturi de Phoenix Şimleu Silvaniei, rezultat în urma căruia formaţia de sub Măgura şi-a irosit şi matematic şansele de a accede în play-off

Phoenix Şimleu Silvaniei a aborat fără presiune meciul cu Volei Municipal Zalău, având în vedere că mai avea şanse doar matematice la calificarea între primele opt echipe ale Diviziei A1, iar acest lucru a făcut ca echipa pregătită de Ovidiu Teuşan să aibă o evoluţie mai bună decât în partidele anterioare. De cealaltă parte, vicecampioana nu a evoluat la capacitate maximă pentru a obţine o victorie cu 3 – 0, lucru recunoscut şi de jucători zălăuani la finalul partidei.
Începutul primelor două seturi le-au aparţinut ospeţilor, care au avut 8 – 4 la primul time-out atât în actul de debut, cât şi în parţialul secund. Chiar dacă Phoenix a avut la un moment dat trei venezueleni în teren, Zalăul, o echipă alcătuită aproape în totalitate din jucători români, şi-a demonstrat valoarea şi a trecut la conducere în partea a doua. Diferenţa din primul set a fost de şase puncte, 25 – 19, iar în actul secund, zălăuanii s-au impus cu 25 – 23.
În parţialul trei, ambele echipe s-au aflat în repetate rânduri la conducere, dar Zalăul s-a desprins în final la 20 – 16, moment în care Ovidiu Teuşan a cerut ultimul time-out al meciului. De la 24 – 21 pentru vicecampioni, şimleuanii s-au apropiat la 24 – 23 şi au avut şansa chiar de a egala. Atacul lui Tofan a ajuns, însă, mult în afara terenului, iar scorul final a devenit 25 – 23 pentru Volei Municipal.
„A fost un meci mare în această seară (sâmbătă seara, n.r.), fiindcă Phoenix Şimleu a jucat la maxim pentru a câştiga acest meci. Noi am încercat să fim gentelmeni şi am început mai uşor fiecare set, dar la final am jucat mai serios pentru că nu ne puteam permite să pierdem acest meci. Pot să spun că felicit echipa din Şimleu pentru jocul pe care l-a arătat. Dacă ar fi jucat la fel în toate partidele sau dacă va avea un joc la fel de bun în meciurile viitoare, sunt sigur că echipa din Şimleul va rămâne în prima divizie”, a declarat Stoyan Stoev la finalul partidei.
De cealaltă parte, Ovidiu Teuşan a precizat că echipa sa a avut un joc mai bun decât în meciurile anterioare, fiindcă a jucat fără presiune. „Cred că echipa noastră s-a descurcat destul de bine. A fost un joc plăcut şi publicului. Am ştiut valoarea adversarului, totuşi, este vorba de vicecampioana României. Băieţii au avut o comportare destul de bună, iar pentru noi acest meci poate fi considerat unul de pregătire pentru cele care vor urma. Faptul că am jucat fără presiune în acest meci se pare că a făcut ca băieţii să aibă o evoluţie mai bună decât în partidele anterioare”, consideră Teuşan.
Adrian Feher, a încercat să fie cât se poate de elegant la adresa echipei din Şimleu, dar, în acelaşi timp, a precizat că la loturile pe care le au cele două echipe, Phoenix nu poate pune probleme Zalăului. „Phoenix Şimleu este o echipă bună, chiar dacă se situează în subsolul clasamentului, fiindcă are trei jucători care sunte componenţi în naţionala Venezuelei, iar astăzi ne-au solicitat în unele momente. Noi am jucat puţin mai relaxaţi, fiindcă nu mai putem pierde locul doi până la finalul returului, însă într-o „dublă” cu Şimleul ne vom gândi întotdeauna la şase puncte. Dacă ar fi un meci cu miză pentru ambele echipe, nu cred că într-o partidă între Zalău şi Şimleu se poate pune problema învingătoare”, este de părere libero-ul echipei zălăune.
„Eu consider că a fost un meci frumos. Nu am fost în cea mai bună formă şi probabil nici nu am jucat la intensitate maximă, dar am reuşit să obţinem ceea ce ne-am dorit din acest meci. Sper că am oferit un spectacol pentru publicul prezent la meci, iar oamenii vor fi în continuare alături de noi. Nu vreau să comentez prea mult despre echipa din Şimleu, chiar dacă am jucat acolo în trecut, însă sper să rămână în prima divizie, fiindcă ar fi un lucru important pentru judeţul Sălaj”, a precizat Marian Bala.
După victoria de sâmbătă, Volei Municipal Zalău a acumulat 50 de puncte, în timp ce Phoenix Şimleu Silvaniei a rămas pe poziţia a zecea, cu 17 puncte acumulate. În etapa viitoare, programată sâmbătă, Zalăul va juca pe terenul echipei Unirea Dej, iar Phoenix Şimleu se va deplasa la Bucureşti, pentru disputa cu CSM.
Volei Municipal Zalău: Martin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Andrei Georgescu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Phoenix Şimleu Silvaniei: Manuel Oramas, Lucian Tofan, Rodman Varela, Ionuţ Rus, Robert Ţuţea, Florin Filip şi Joel Silva – libero. Au mai evoluat: Ciprian Vişelaru şi Vlad Cuciureanu. Antrenor: Ovidiu Teuşan
Rezultatele complete ale etapei a XX-a: Volei Municipal Zalău – Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 0, Ştiinţa Explorări Baia Mare – CSM Bucureşti 3 – 2, Dinamo Bucureşti – Arcada Galaţi 3 – 1, SCMU Craiova – CS Banatul Caransebeş 3 – 0, Steaua Bucureşti – Tomis Constanţa 1 – 3, Unirea Dej – VCM LPS Piatra Neamţ 3 – 0.
Clasament:
1. Tomis Constanţa 19 19 0 57 – 13
2. Volei Municipal Zalău 19 17 2 53 – 14 50
3. Dinamo Bucureşti 20 14 6 47 – 32 39p
4. SCMU Craiova 20 13 7 48 – 35 36p
5. Arcada Galaţi 20 10 10 42 – 41 31p
6. Unirea Dej 20 8 12 37 – 39 30p
7. CSM Bucureşti 20 10 10 42 – 40 29p
8. Ştiinţa Expl. Baia Mare 20 9 11 37 – 45 27p
9. Banatul Caransebeş 20 5 15 28 – 49 18p
10. Phoenix Şimleu Silvaniei 20 6 14 27 – 50 17p
11. VCM LPS Piatra Neamţ 20 5 15 25 – 51 16p
12. Steaua Bucureşti 20 3 17 22 – 56 11p

Leave a Comment