Steaua nu mai e STEA

După calificarea „cu cântec” în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Steaua a aliniat un prim „11” mult schimbat sâmbătă seara, pe „Naţional Arena” în faţa celor de la CFR Cluj. „Feroviarii”, care nu câştigaseră niciodată în Capitală în faţa Stelei, au avut şansa de a profita de experimentul făcut de Mirel Rădoi, neînţeles, însă, ce cei care-şi doresc să vadă un altfel de joc din partea „roş-albaştrilor”. Toşca şi Guilherme au fost singurii păstraţi în „11”-le de bază, tânărul Carp a fost debutant, Iancu a revenit după excluderea din lot pentru partida retur cu Trencin, iar Hamroun, favoritul fanilor, s-a aflat şi el în teren. Nici Cojocaru, titularul dintre buturi, nu a fost lăsat în echipa de bază, locul său fiind luat de Niţă, care a fost şi căpitan în jocul de sâmbătă.
Debutul nu a fost rău pentru Steaua, dar apărarea a fost din nou o problemă, iar cel mai bine s-a văzut acest lucru în minutul 16, la golul CFR-ului. Cu o faţă schimbată în bine în partea secundă, Steaua a fost ceva mai periculoasă, iar ocaziile au apărut la poarta lui Mincă, unul dintre cei mai buni portari din Liga I. Golul lui Tudorie, primul într-un joc oficial la Steaua, a mai liniştit parcă spiritele în tribunele aproape goale de pe Naţional Arena. Rezultatul final, 1 – 1, nu îi face, însă, cinste Stelei, singura echipă românească ce a câştigat Cupa Campionilor Europeni şi care vrea să ajungă din nou în acest an în grupele Champions League.
Fanii au „digerat” greu rezultatul cu CFR Cluj, iar un suporter chiar a avut un dialog dur cu antrenorul pe care în urmă cu câţiva ani, probabil îl idolatriza.
Cea mai mare problemă a stelei nu este însă, rezultatul cu formaţia clujeană, ci jocul în sine. O apărare visătoare de cele mai multe ori, cum s-a întâmplat şi în returul cu Trencin, un mijloc în care nu poate fi nici acum înlocuită absenţa „magicianului” Sânmărtean şi un atac în care nu s-a găsit încă „omul cu golul”.
Înfrângerea de săptămâna trecută, 2 – 3 în faţa celor de la Trencin, este un alt episod urât din „era” Mirel Rădoi, iar remiza remiza de sâmbătă seara nu a făcut decât „să pună sare pe rana” suporterilor care vor să vadă o altfel de Steaua.
La cum arată jocul Stelei, calificarea în grupele Champions League pare greu de obţinut, cu toate că, nu trebuie uitat nici faptul că Partizan Belgrad nu este o sperietoare. Deocamdată, Steaua nu pare pregătită pentru o competiţie europeană adevărată.

One Thought to “Steaua nu mai e STEA”

  1. Zălăuan

    Deocamdată, Steaua este singura echipă cu şanse de calificare într-o cupă europeană. Şi se va califica !

Leave a Comment