Stagiu Karate A.N.A.K.: Grecia- Paralia Katerini

Cu o tradiţie de mai bine de 7 ani, stagiul de vară de la malul Mării Egee s-a desfăşurat şi în acest an în perioada 01-08.08.2015, iar sportivii participanti au fost mai mult decât incantati. Am îmbinat plăcutul cu utilul, terapia antrenamentelor de dimineaţă de pe plajî cu baia ân mare la răsăritul soarelui, antrenamentele de seară de pe gazonul din spatele hotelului cu senzaţia deosebită a piciorului desculţ pe iarbă .
Anul acesta lotul a avut 26 de membri, iar atmosfera a fost una deosebită şi pe lângă programul obişnuit de antrenamente, baie şi plajă, volei pe plajă, sportivii au beneficiat şi de o splendidă croazieră la insula Skiatos, unde am fost însoţiţi de o mulţime de delfini care înotau în preajma vaporului. În altă zi ne-am bucurat de răcoare în bazinele de la Waterland, un superb parc acvatic întins pe mai multe hectare .
Antrenamentele , conduse de sensei Duta Viorel, au avut o tematică diversificată, multe exerciţii de respiraţie dimineaţa pe plaja chiar înainte de răsăritul soarelui, kihon, kata, executate lent cu accent pe amplitudinea respiraţiei. Apoi combinaţii de kata-kumite cu unul sau mai mulţi parteneri urmate de alte exerciţii de respiraţie.
Ne-am încărcat bateriile , am respirat aerul sărat al mării, iar acum ne pregătim să urcăm la munte, la Lacul Nistru din Maramureş, unde din 17 august vom petrece o săptămână de antrenamente (trei pe zi) alături de sportivii nostri, antrenamente puţin mai intense pentru că toamna se apropie, iar competiţiile bat la uşă!
Prof. POP GHEORGHE

Leave a Comment