Stadionul de 900.000 de lei din Treznea va fi gata la toamnă

Chiar dacă se află pe locul opt în Liga a IV-a Sălaj şi va continua în sezonul următor tot în al patrulea eşalon, Meseşul Treznea va evolua începând din această toamnă pe un teren modern, cum rar se poate vedea la o echipă de acest nivel.

Noul stadion este amplasat în centrul comunei, iar lucrările au început în primăvara anului 2009, suma totală a cheltuielilor fiind estimată la 900.000 de lei. Lucrările sunt efectuate de firma SC Petro Construct Nuşfalău şi, potrviti primarului, au fost realizate în proporţie de 85 la sută.
Tribuna va avea o capacitate de 560 de locuri, însă numărul nu este mic, având în vedere că numărul locuitorilor din comună nu depăşeşte 1.000.
„Sper ca până la toamnă să fie terminate lucrările şi stadionul să fie dat în folosinţă”, a afirmat primarul Emanoil Stanciu.
Deşi lucrările vor fi gata la toamnă, maşina pentru tuns gazonul a fost deja achiziţionată cu suma de 15.000 de lei, bani proveniţi din bugetul local. „Având în vedere că gazonul terenul va fi unul de calitate, era nevoie şi de o maşină de tuns performantă”, a mai spus edilul comunei.
„Treznea Arena” cum va fi intitulat stadionul, va mai dispune de trei vestiare moderne, dintre care unul va fi al echipei gazdă, unul al formaţiei oaspte, iar al treilea va fi pentru arbitri, grupuri sanitare pentru cele trei încăperi, un birou special pentru arbitri, o încăpere specială pentru centrala termică, dar şi o instalaţie de nocturnă. Pe ambele părţi laterale ale stadionului vor exista şi două piste de alergare.
Emanoil Stanciu ne-a dezvăluit că pentru finalizarea proiectului mai este nevoie de suma de 130.000 de lei, însă deocamdată nu există o sursă de finanţare.
Printre lucrările care mai trebui făcute se numără branşarea la energia electrică, finalizarea lucrărilor la vestiare şi împrejmuirea acestora şi montarea fosei septice.
Chiar dacă nu a fost făcută încă recepţia lucrărilor, echipa de fotbal susţine meciurile de pe teren propriu pe acest teren de mai bine de un an, având în vedere că este singurul stadion din localitate.

Leave a Comment