Spovedania lui Șumudică

 

Spovedania lui Șumudică

V-ați întrebat vreodată cum este să fii cel mai bun într-un domeniu și să nu poți să îți declami genialitatea? Probabil că este cumplit. Adică, gândiți-vă puțin cum este să treci pe lângă oameni simpli, să dai mâna cu ei, să îi privești în ochi și să ții în tine următoarea expresie: „Eu sunt cel mai bun.” Groaznic! Nu poate fi nimic mai chinuitor decât genialitatea neîmpărtășită. Este în natura omului să dorească să fie diferit de ceilalți, iar când își dă seama că le este superior, atunci un val de bucurie îl saltă de pe pământul mediocru, purtându-l către înaltul cerului.

Bunăoară, antrenorul Astrei Giurgiu, Marius Șumudică, a ascuns de la începutul acestui sezon o taină mare, care s-a dezvoltat în el ca o povară, gata-gata să-l cocoșeze. A trebuit să vină meciul cu Viitorul Constanța, de săptămâna trecută, câștigat de echipa sa cu 2-1, pentru ca Șumi-gol să ne-o împărtășească. „Astra este cea mai bună echipă din campioant și eu sunt cel mai bun antrenor. Am tot ținut asta ascuns, dar n-am mai rezistat, a trebuit s-o spun.” Pam-pam!

Momentul în care Șumudică ne-a dezvăluit adevărata sa identitate a fost bine ales: o victorie în fața principalei contracandidate la titlu dă o altă greutate vorbelor sale, reprezintă un fel de certificat de garanție că ceea ce spune este purul adevăr. La rândul său, clasamentul justifică autoportertul lui Șumudică. Astra este lider în Liga 1, având patru puncte în plus față de Viitorul și șase mai mult decât campioana en titre Steaua, este echipa cu cele mai multe victorii (11) și are al doilea cel mai bun atac, cu 29 de goluri marcate în 17 etape. Iată, așadar, argumente destule în favoarea afirmației olimpiene pe care a facut-o antrenorul Astrei.

 

by  eser.karadag 

Copyright © 2008-2015 ImageCodr.org.
ImageCodr.org coding by Michael ‘Tex’ Hex / Xteq Systems.
Design by Arcsin Web Templates, licensed under Creative Commons Attribution 2.5 License

 

Este însă și o doză destul de mare de risc în această declarație, întrucât Liga 1 s-a dovedit a fi un campionat imprevizibil până acum, lucru evidențiat și de site-ul bet365. În aceste condiții, e greu de anticipat cine va fi campioana la finalul sezonului, chiar dacă Șumudică sugerează că formația sa este cea care își va trece titlul în palmares. Sunt șanse destul de mari ca acest scenariu să se adeverească și el să primească aprecierea unanimă a confraților de breaslă, însă ce se va întâmpla dacă Viitorul, să zicem, va deveni campioană? N-ar trebui ca și Gică Hagi să-și ceară partea sa de glorie?

N-ar fi rău să adoptăm și noi modelul din Premier League, în care există ierarhii pe domenii în fiecare lună. „Antrenorul lunii noiembrie este cutare…”, pentru că a avut cele mai bune rezultate, etc. În felul acesta, ar fi satisfăcut și orgoliul unor tehnicieni talentați, care ar fi împiedicați astfel să iasă în presă cu declarații țanțoșe. Să recunoaștem că nu este ușor să aștepți finalul de stagiune pentru a vedea dacă ai fost cel mai bun antrenor. Unde mai pui că dacă ești și un tip introvertit, atunci povara genialității pe care o duci cu tine s-ar putea să te distragă la un moment dat chiar de la principala activitate, aceea de a antrena bine echipa.

One Thought to “Spovedania lui Șumudică”

  1. Nelu

    Ăsta se gândeşte fericit la cămilele care-l aşteaptă. Cam atât îl duce mintea !

Leave a Comment