Sportul Şimleu, reprezentanta judeţului în Campionatul Naţional rezervat juniorilor E

Echipa pregătită de Bogdan Pop a câştigat faza judeţeană a Campionatului Naţional rezervat juniorilor E, iar la faza zonală, desfăşurată la Cluj-Napoca, a ajuns până în fazele semifinale

Sportul Şimleu a devenit campioană judeţeană în Campionatul Naţional rezervat juniorilor E (copii născuţi în 2005 şi 2006), într-o competiţie la care s-au mai înscris Viitorul Zalău, Viitorul Zalău II, Atletic Zalău, Atletic Zalău II şi FC Zalău. Echipa pregătită de Bogdan Pop a mers „bară la bară” cu Viitorul Zalău până spre finalul campionatului, când şimleanii au câştigat duelul direct şi au făcut un pas decisiv în obţinerea titlului judeţean.
Formaţia de la poalele Măgurii a participat săptămâna trecută la turneul zonal, desfăşurat la Cluj-Napoca, la care au mai fost prezente: Plimob Sighetu Marmaţiei, Transilvania Bistriţa, Juniorul Satu Mare, Viitorul Oradea şi Luceafărul Cluj. În faza grupelor, fotbaliştii şimleuani i-a avut ca adversari pe cei de la Transilvania Bistriţa şi Luceafărul Cluj, înregistrând o victorie şi o înfrângere. Sportul Şimleu a învins formaţia bistriţeană cu scorul de 2 – 1, după ce adversarii sălăjenilor au condus cu 1 – 0, iar meciul cu Luceafărul Cluj l-au pierdut cu scorul de 12 – 1. Formaţia clujeană şi-a învins la scor toţi adversarii de la faza zonală, singura echipă de la care a primit gol fiind cea şimleuană.
Sălăjenii s-au calificat în semifinale de pe poziţia secundă, întâlnind Viitorul Oradea, ocupanta primului loc din cealaltă grupă. După câteva ocazii clare ratate de şimleuani la scorul de 0 – 0, situaţia s-a schimbat radical, iar orădenii s-au impus cu scorul de 5 – 0.
„Ne bucurăm că am câştigat faza judeţeană la această categorie, dar, la fel ca în anii anteriori, numărul echipelor participante a fost redus. Este regretabil că oraşe ca Jibou şi Cehu Silvaniei nu au echipe de juniori în aceste campionate. Ne-am luptat un sezon întreg cu trei cluburi. La faza zonală de la Cluj-Napoca, am încercat să facem o figură cât mai frumoasă. În semifinala cu Viitorul Oradea, am avut patru ocazii clare la 0 – 0, dar nu le-am fructificat, iar adversarul ne-a taxat pe urmă. Luceafărul Cluj, a fost, de departe, cea mai bună echipă a competiţie. Cei de la Cluj îşi propun să câştige titlul naţional”, ne-a declarat antrenorul Bogdan Pop.
Sportul Şimleu: Balogh Krisztian, Denis Lazăr – Cătălin Pop, Josza Andrei, Casian Pop, Sergiu Anton, Raul Balog, Rareş Baciu, Rareş Grosoşi, Nagy Ferenc, Marius Pop, Octavian Cheţe, Lukacs Marc, Eduard Varga, Kiss Ronaldo şi Buckmuller Raul. Antrenor Bogdan Pop.

Leave a Comment