Sportiv de la CSM Zalău, medaliat la săritura cu prăjina

Atletul, Kecskes Levente, este primul sportiv care reprezintă clubul zălăuan în cea mai spectaculoasă probă din atletism

Ediţia din acest an Campionatului Naţional de atletism, rezervat tineretului şi seniorilor, a fost una specială pentru Clubul Sportiv Municipal Zalău. Pentru prima dată în istorie, instituţia condusă de Silviu Mureşan a avut reprezentant la săritura cu prăjina, probă considerată cea mai spectaculoasă din atletism.
Transferat la începutul acestei luni de la Universitatea Cluj, Kecskes Levente, a reuşit să aducă pentru CSM Zalău prima medalie de bronz la săritura cu prăjina.
Cea mai bună săritură a sportivului antrenat de Gheorghe Guşet a fost 4,70 metri, fiind devansat în clasament de Bogdan Popa (Rapid Bucureşti – Dinamo Bucureşti), care a ocupat locul întâi cu săritura ce a măsurat 4,90 metri şi de Andrei Răzvan Deliu (CSM Deva), cea mai bună săritură fiind 4,80 metri. „Este un rezultat bun şi sperăm să progresăm până la Campionatul Naţional organizat în sală, unde ne dorim o clasare mai bună”, ne-a declarat Gheorghe Guşet.
CSM Zalău a avut reprezentanţi şi în proba de 10.000 metri plat. Daniela Cîrlan, sportivă pregătită de Lorena Boberschi şi Paula Todoran, atletă antrenată de Mirel Seişanu au luat startul în proba de 10.000 metri. Doar prima a reuşit să termine cursa, clasându-se pe poziţia a patra, cu timpul de 35 de minute, 36 de secunde şi 96 de sutimi.
Paula Todoran a fost nevoită să abandoneze cursa, din cauza, unei accidentări. „A reapărut durerea la tibia piciorului drept şi am decis că e mai bine să mă opresc, pentru a putea participa la Campionatul Naţional de semimaraton şi maraton, unde am stabilite anumite obiective. Forţam prea mult dacă alergam până la final şi riscam să nu mă recuperez până la Naţionalele de semimaraton, programate peste trei săptămâni”, ne-a precizat atleta zălăuană.
Primele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de Monica Florea (CAM Sighişoara – CSU Arad), de Nicoleta Petrescu (CS Rapid Bucureşti) şi de Ionela Dincă (CSU Craiova).

Leave a Comment