„Sperietoarea” Cupei României vine la Gîlgău Almaşului

Sănătatea Cluj, formaţie ce a ajuns în 2008 până în optimile Cupei României, eliminând, printre altele, echipe ca UTA Arad, Unirea Alba Iulia şi Gaz Metan Mediaş, va fi săptămâna viitorare adversara celor de la Luceafărul Bălan, în cadrul primei faze a competiţiei

Federaţia Română de Fotbal a programat pentru data de 15 iulie jocurile din cadrul primei faze a Cupei României, etapă în care va evolua şi nou-promovata în Liga a III-a, Luceafărul Bălan. Sălăjenii nu vor avea, însă, un adversar accesibil, urmând să întâlnească Sănătatea Cluj. Chiar dacă formaţia clujeană a terminat pe ultimele locuri sezonul trecut din Liga a III-a, în Cupa României a devenit o „sperietoare” în ultimii ani. „Viruşii verzi” au avut cel mai bun parcurs în sezonul 2007 – 2008, când au ajuns până în optimile de finală ale Cupei României. Clujenii au învins, pe rând, Someşul Ileanda, Minerul Iara, Victoria Carei, Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba Iulia şi UTA Arad. Au fost eliminaţi, însă, în optimi de Dinamo Bucureşti, în faţa căreia au cedat cu scorul de 0 – 4 în Capitală. La finalul ediţiei respective, Sănătatea Cluj a şi fost premiată de FRF cu medalia „Surpriza Cupei României”.
Clujenii au avut un parcurs notabil şi în anii următori, dar, cu toate acestea, Marius Paşca este încrezător înaintea duelului de săptămâna viitoare. „Sănătatea Cluj este o specialistă a Cupei României, a produs multe surprize în această competiţie în anii anteriori. Noi vom începe luni pregătirile pentru noul sezon competiţional şi sper ca jucătorii să fie într-o formă bună la ora meciului. Sper să putem dispune de toţi jucătorii pe care i-am avut şi la meciurile de baraj şi să ne calificăm în faza următoare”, a precizat tehnicianul echipei Luceafărul Bălan.
Cele 37 de jocuri din cadrul primei faze ale Cupei României sunt programate miercuri, 15 iulie, începând cu ora 17:30. Faza a doua a competiţiei este programată în data de 29 iulie, în care vor evolua cele 37 de câştigătoare ale primei faze, plus cinci echipe ce au activat în sezonul trecut în Liga a III-a.
Meciul dintre Luceafărul Bălan şi Sănătatea Cluj va avea loc pe terenul din Gîlgău Almaşului.

Leave a Comment