Soții Coța au fost trimiși în judecată. Prejudiciu de peste 2 milioane de lei

Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a remis presei un comunicat în care anunță că dosarul soților Coța, foștii conducători de la ACS Volei Municipal Zalău a fost finalizat și a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, prin rechizitoriul întocmit la data de 27.10.2022, în dosarul nr.168/P/2020, verificat sub aspectul legalității şi temeiniciei la data de 08.11.2022, a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Coța V. M. şi Coța G. D. pentru săvârşirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri care a produs consecințe deosebit de grave în formă continuată (29 de acte materiale), faptă prevăzută de art. 306 alin(1) raportat la art. 309 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin (1) din Codul penal și spălare de bani, faptă prevăzută de art. 49 alin (1) lit. a) din Legea nr. 129/2019 (transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a a cestor bunuri).

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că inculpații, în perioada iulie 2017 — martie 2020, în calitate de reprezentanți ai ACS Volei Municipal Zalău, au prezentat Primăriei  Municipiul Zalău un număr de 29 deconturi prin care au solicitat sume de bani cu titlu de indemnizații pentru contractele de activitate sportivă, înscrisurile depuse fiind false, ori, după caz, inexacte sau incomplete, fapta având ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 2.422.243 lei, din care suma de 2.373.791 de lei a fost ulterior însuşită de către inculpați.

De asemenea, s-a reținut în sarcina inculpaților faptul că, în perioada de referință, pentru a disimula şi ascunde proveniența ilicită a sumelor de bani au transferat în contul ACS Volei Municipal Zalău suma de 1.171.317,87 lei cu titlu de împrumut acordat clubului, activitate urmată de retragerea sumei de 881.498,27 lei, cu titlu de restituire împrumut.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj, competent material şi teritorial să judece cauza în primă instanță.

Precizăm faptul că punerea în mişcare a acțiunii penale şi sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

M. S.

 

5 Thoughts to “Soții Coța au fost trimiși în judecată. Prejudiciu de peste 2 milioane de lei”

  1. […] Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a remis presei un comunicat în care anunță că dosarul soților Coța, foștii conducători de la ACS Volei Municipal Zalău a fost finalizat și a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, prin rechizitoriul întocmit la data de 27.10.2022, în dosarul nr.168/P/2020, verificat sub aspectul legalității şi temeiniciei la data de 08.11.2022, a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Coța V. M. şi Coța G. D. pentru săvârşirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri care a produs consecințe deosebit… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    În sfarsit!!!!

  3. Anonim

    Să li se ia banii furați, lor și tuturor hoților din țara asta pe care au adus-o la sapă de lemn! Atunci ar fi bani de pensii, de spitale, de alocații pentru copii… Rușine, familia Coța!

  4. Anonim

    hellooo ciunt and balajel you are still out of jail? dont worry you are next! god help

  5. Anonim

    La bulau cu escrocii

Leave a Comment