România, vicecampioană mondială la categoria Masters, la CM de culturism

România a devenit vicecampioană mondială la categoria Masters, la Campionatele Mondiale de culturism care se desfăşoară la Santa Susanna, în Spania, cu 108 puncte, a anunţat Federaţia Română de Culturism şi Fitness (FRCF).

„Cu un total de 108 puncte sportivii noştri foarte bine pregătiţi care au concurat la categoriile Masters în cadrul Campionatului Mondial de Culturism au reuşit să claseze România pe locul II pe naţiuni. A fost un campionat extrem de greu, cu sportivi participanţi din 87 de ţări, la categoria Masters participând peste 40 dintre acestea, însă membrii lotului naţional au arătat lumii întregi că prin determinare, disciplină şi multă muncă poţi să atingi culmile, indiferent de concurenţa pe care o ai. Ne-am întors de la Campionatul Mondial cu 5 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 6 medalii de bronz. Felicitări tuturor sportivilor care au pus România încă o dată pe podiumul mondial al sportului”, a arătat Federaţia Română de Culturism şi Fitness (FRCF), pe Facebook.

Categoria Masters a Campionatului Mondial de Culturism a fost câştigată de Slovacia, cu 118 punte, locul al doilea a revenit României cu 108 punte, poziţia a treia fiind ocupată de Suedia cu 81 de puncte.

Campionatele Mondiale de culturism (seniori/master) s-au desfăşurat în perioada 2-7 noiembrie la Santa Susanna din Spania.

În acelaşi oraş s-au desfăşurat, în aceeaşi perioadă, şi Campionatele Mondiale de Fitness Challenge, unde România a devenit campioană mondială pe echipe, în finala disputată împotriva Ungariei, doborând şi recordul mondial pentru numărul de repetări, cu 2.321 de puncte.

România a obţinut, în cadrul Campionatelor Mondiale de Fitness Challenge, trei medalii de aur, două de argint şi trei de bronz.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

2 Thoughts to “România, vicecampioană mondială la categoria Masters, la CM de culturism”

  1. […] România a devenit vicecampioană mondială la categoria Masters, la Campionatele Mondiale de culturism care se desfăşoară la Santa Susanna, în Spania, cu 108 puncte, a anunţat Federaţia Română de Culturism şi Fitness (FRCF). „Cu un total de 108 puncte sportivii noştri foarte bine pregătiţi care au concurat la categoriile Masters în cadrul Campionatului Mondial de Culturism au reuşit să claseze România pe locul II pe naţiuni. A fost un campionat extrem de greu, cu sportivi participanţi din 87 de ţări, la categoria Masters participând peste 40 dintre acestea, însă membrii… Citeste mai mult […]

Leave a Comment