Situaţie critică pentru Volei Municipal Zalău

Vicecampioana ultimelor trei ediţii de campioant şi câştigătoarea Cupei României din ultimele două sezoane ar putea ajunge în situaţia de a fi nevoită să se retragă din campionat în sezonul viitor, dacă persoanele din conducere nu vor reuşi să adune acel procent de zece la sută din bugetul total al echipei, sumă ce trebuie să provină din mediul privat.

Spre deosebire de alte ţări europene, sportul din România este susţinut în cea mai mare parte de autorităţile locale publice, iar bani proveniţi din mediul privat sunt foarte puţin în comparaţie cu sumele alocate de Primăriile şi Consiile Judeţene. Excepţie nu face nici sportul de performanţă la nivel de echipă din municipiu, unde, cele trei echipe reprezentative, Volei Municipal Zalău, Handbal Club Zalău şi FC Zalău beneficiază de susţinere consistentă din partea autorităţilor. Însă, începând din acest an, structurile sportive care beneficiază de susţinere de la bugetul local sunt obligate să asigure din mediul privat un procent de zece la sută din bugetul total al clubului.
Volei Municipal Zalău beneficiază de un buget de aproximativ 3 milioane de lei din bugetul local, iar până la finalul lunii iunie, conducerea clubului este obligată să asigură din mediul privat suma de 300.000 de lei.
Marcel Doru Ţârle, directorul executiv al clubului, ne-a informat că, sponsorizările primite în acest an de la anumiţi oameni de afaceri din zonă nu sunt suficiente pentru a putea fi acoperită suma de 300.000 de lei.
„Până în acest moment, avem undeva la 40 la sută din această sumă, iar alţi oameni de bine din judeţ ne-au promis că vor fi alături de noi. Sperăm să acoperim toată suma necesară până la finalul lunii iunie”, a precizat Doru Ţârle.
În cazul în care oficialii clubului nu vor reuşi să adune acel procent de zece la sută care trebuie să provină din mediul privat, vicecampioana ultimelor trei ediţii şi câştigătoarea ultimelor două Cupe ale României riscă să ajungă în imposibilitatea de a-şi continua activitatea în sezonul viitor.

Alte articole

6 Thoughts to “Situaţie critică pentru Volei Municipal Zalău”

 1. Anonim

  sant acolo 4 nesimtiti de asa zis actionari niste taranoi parveniti cu jeep-uri si cu chilotii rupti in cur de datorii pe la toti furnizorii.sa puna banii jos cacatii daca mai vor sa stea in loja.

 2. OMG

  Doameee!!
  30 miliarde pe an din bugetul primariei! vai de zalauani! la cum arata orasul ce conteaza ca se arunca 30 miliarde. Hi man

 3. cunoscator

  era normal sa apara binevoitori ,

 4. NICUSOR

  Nu este adevarat ca se desfinteaza daca nu fac 105 din buget. Doar ca sunt penalizati cu diminuare in procente cu atat cat puturosul sef de langa echipa asteapta sa cada totul din cer , fara sa-si miste burtoiul prin firme. Nu cred ca la handbal nu o sa se faca acel procent de 10 % , spre exemplu. Sau la fotbal . Normal ca o sa piarda cateva sute de mii daca este comod dl Tarlea si e in vacanta odata cu jucatorii , circa trei luni de zile ……

 5. jeje

  Vorba lui NICUSOR daca domnul Tarle nu o sa-si miste burtoiul din birou echipa se va destrama si se va desfiinta.
  Ar face bine ca macar sa se simta si sa le plateasca salariile restante jucatorilor ca iar ia lasat fara bani.e o bataie de joc la adresa sportivilor si la adresa suporterilor!!!

 6. aadi

  ar trebui petitie pt schimbarea lui tarle

Leave a Comment