Situaţie complicată pentru Remat Zalău, cu două etape înaintea play-off-ului

Ştiinţa Explorări Baia Mare – Remat Zalău 3 – 1 (22 – 25, 25 – 14, 25 – 15, 25 – 20)

Rematul a pierdut cu scorul de 1 – 3 meciul de la Baia Mare, în faţa Ştiinţei şi a ratat şansa de a egala la puncte ocupanta locului trei, Unirea Dej, cu care se va duela miercuri seara, în Sala Sporturilor din Zalău. Cu două etape înaintea play-off-ului, lucrurile par destul de complicate pentru formaţia antrenată de Aurel Vlaicu, căreia îi este aproape imposibil să mai urce pe locul patru în clasament.
Remat Zalău şi Ştiinţa Baia Mare se aflau la egalitate de puncte înaintea acestui duel, iar acum, maramureşenii au trecut pe poziţia a patra, cu un avans de un punct şi par favoriţi la ocuparea locului patru, la finalul primei faze. În cazul în care ambele formaţii vor rămâne pe aceleaşi poziţii până la finalul primei părţi a campionatului, Remat Zalău şi Ştiinţa Explorări se vor întâlni şi în play-off, unde se va juca după sistemul „două victorii din trei partide”. Fiind echipa mai slab clasată, Rematul va susţine un singur meci pe teren propriu, din cele trei programate, astfel că, misiunea de a se califica cel puţin în semifinale pare tot mai greu de realizat pentru echipa zălăuană.
Ştiinţa a început bine partida cu Zalăul şi a condus la prima întrerupere tehnică cu 8 – 6. La 11 – 7 l-a forţat pe Aurel Vlaicu să solicite al doilea time-out pentru Remat, după ce, primul îl ceruse la 4 – 1 pentru gazde. Zălăuanii şi-au revenit până la a doua întrerupere tehnică, la care au intrat cu avans minim. Voleibaliştii lui Vlaicu şi-au continuat forma bună până la final şi s-au impus la o diferenţă de trei puncte.
Prealuarea nu a mai funcţionat la fel de bine pentru Zalău, la fel cum nu a funcţionat nici serviciu, iar soluţiile pe faza de atatc păreau să fie tot mai puţine. Băimărenii au profitat de jocul slab al Zalăului şi s-au impus fără nicio emoţie în al doilea act, la 14, după ce au condus cu 8 – 3 şi 16 – 8 la cele două time-out-turi tehnice.
Campioana a fost de nerecunoscut şi în cel de-al treilea parţial, ajungând doar până la pragul de 15, după ce Ştiinţa a condus încă din startul setului, iar la primul time-out a avut 8 – 5. Diferenţa a crescut la şapte puncte până la a doua întrerupere tehnică, iar până la final, gazdele şi-au mărit şi mai mult avansul.
Începutul actului patru a fost ceva mai disputat, Baia Mare intrând cu două puncte avans la prima întrerupere tehnică. Odată cu trecerea timpului, Zalăul a rămas la o diferenţa tot mai mare în spatele Ştiinţei, iar la final a cedat la 20.
Ştiinţa Explorări Baia Mare: Dragoş Răileanu, Vlad Negrean, Patriciu Păştean, Vlad Cuciureanu, Akos Hobolth, Robert Ţuţea şi Ciprian Tofan (libero). A mai evoluat: Ciprian Neamţ. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop
Marius Botea, antrenor Ştiinţa Explorări Baia Mare: „S-a văzut că am avut mai multă determinare decât adversarul nostru. Am bătut, totuşi echipa campioană, care, părerea mea că în ultima perioadă a arătat o formă foarte bună. Noi suntem cu atât mai mulţumiţi cu cât, după primul set, lucrurile păreau să se îndrepte într-o direcţie nefavorabilă nouă. Am avut un serviciu foarte bun, dublat de o apărare foarte bună şi aceasta a încemnat puncte în contul nostru. Nu am crezut că vom luat toate cele trei puncte, dar am crezut în şansa noastră şi am câştigat un meci extrem de important”.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Paulo Veloso, Vlad Tebieş şi Adrian Feher (libero). Au mai evolat: Mihai Mărieş, Cavalari Barbosa şi Şerban Paşcan. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie
Aurel Vlaicu, antrenor Remat Zalău: „Din moment ce nu ai o preluare bună şi nu poţi pune presiune nici cu serviciul este greu să câştigi un meci. Nu ne rămâne decât să ne pregătim cât mai bine în continuare şi să sperăm că vom avea o evoluţie mai bună pe finalul campionatului”.

One Thought to “Situaţie complicată pentru Remat Zalău, cu două etape înaintea play-off-ului”

  1. stelica pulica

    Adiiiiio, visul frumos s-a terminat. Cu Potrovita la conducere, Remat ajunge in coada clasamentului.

Leave a Comment