Simona Halep, suspendată pentru doping

„Azi începe cel mai greu meci din viaţa mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanţa numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare şoc din viaţa mea. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trişa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziţie cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit să dovedesc că n-am luat niciodată intenţionat o substanţă interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală. Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare şi povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, este prima reacţie a Simonei Halep.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a suspendat-o provizoriu pe Simona Halep în urma unui test de doping pozitiv, informează G4Media. Instituţia afirmă că Halep a folosit o substanţă numită Roxadustat, inclusă în lista de substanţe interzise din 2022 a Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA).

„Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare română de tenis în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping în tenis (TADP) din 2022. ITIA i-a trimis jucătoarei o notificare de preîncărcare privind o încălcare a regulilor antidoping la 7 octombrie 2022 în temeiul articolului 2.1 din Program (prezenţa unei substanţe interzise în proba unui jucător) şi/sau al articolului 2.2 (utilizarea unei substanţe interzise fără o AUT valabilă)” se arată în comunicatul agenţiei.

Simona Halep a transmis pe Facebook că „nu s-a dopat niciodată şi că va lupta pentru a dovedi că acuzaţiile sunt nefondate”.

4 Thoughts to “Simona Halep, suspendată pentru doping”

  1. […] „Azi începe cel mai greu meci din viaţa mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanţa numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare şoc din viaţa mea. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trişa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziţie cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit să dovedesc că n-am luat niciodată intenţionat o substanţă interzisă şi am încredere că mai devreme… Citeste mai mult […]

  2. […] „Azi începe cel mai greu meci din viaţa mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanţa numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare şoc din viaţa mea. De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trişa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziţie cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit să dovedesc că n-am luat niciodată intenţionat o substanţă interzisă şi am încredere că mai devreme…  » Mai multe detalii […]

  3. Ovidiu

    Se putea retrage când a fost in vogă! Nu sa rămână in istorie ca una care s-a dopat! Și cu siguranța s-a dopat! Conștientă sau nu, acest lucru este cert!!! Degeaba o dă și o dau toți acum la întors!!!! Faptul e o realitate cruntă! P.S. Iuruc al ei a dopat-o!!!

Leave a Comment

error: Conținut protejat!