Şimleuanul Kutasi Bence participă la „Naţionalele” Ungariei de tenis

În 2015, Clubul Sportiv Protenis Şimleu Silvaniei pierdea cel mai de perspectivă sportiv, pe Raul Dobai, plecat în Canda împreună cu familia. Acesta şi-a continuat activitatea în străinătate, pregătindu-se sub comanda românului Tony Ionescu şi a polonezului Oziewicz, iar în 2016 a reuşit să obţină o serie de rezultate notabile, fiind inclus şi în lotul naţional al Canadei la categoria lui de vârstă.
Rămas fără Raul Dobai, antrenorul Barna Krisztian îşi pune acum toate speranţele în tenismeul Kutasi Bence, sportiv în vârstă de 12 ani. Bence este sportiv cu dublă legitimare la CS Protenis Şimleu Silvaniei şi Tszk Gyula. Pe lângă competiţiile din România, tenismenul şimleuan a participat până în prezent la cinci turnee în Ungaria, obţinând rezultate bune la toate concursurile. Locul I la „Cupa Gelert” din Szeged şi locul III la „Cupa Minorex” de la Budapesta sunt cele mai importante performanţe realizate de şimleuan la competiţiile din ţara vecină. Cele două clasări, dar şi rezultatele ce la celelalte competiţii, îi conferă lui Bence dreptul de a evoluat la Campionatul Naţional al Ungariei la categoria 12 ani, eveniment programat la finalul acestei săptămâni.
Competiţia va avea loc în sală, astfel că şi suprafaţa de joc va fi diferită faţă de cea pe care se antrenează sportivul la Şimleu Silvaniei.
„Suprafaţa pe care se va desfăşura competiţia din Ungaria este una dură, diferită faţă de cea pe care ne antrenăm acum. Sper, toruşi, ca sportivul Kutasi Bence să se adapteze uşor la acea suprafaţă. Am mare încredere în el şi sunt mândru că a ajuns să evolueze la un nivel atât de înalt”, a declarat antrenorul Barna Krisztian.

Leave a Comment