Şimleuanca Diana Tănăsescu  a cucerit bronzul la Campionatul European de Box

Devenită cel mai bun produs la ora actuală al boxului feminin sălăjean, şimleuanca Diana Tănăsescu a reprezentat România, pentru a doua oară consecutiv, la Campionatul European de Box. Dacă în 2021, sportiva pregătită de Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş a câştigat locul 5, de această dată, pugilista şimleuană a câştigat medalia de bronz. Tănăsescu a boxat la categoria 70 de kilograme-junioare, întâlnind-o în primul meci pe Jomma Amira, din Germania, în faţa căreia a reuşit să se impună şi să-şi asigure medalia de bronz. A urmat duelul din semifinală, împotriva polonezei Araszewska Oliwia Joanna, în faţa căreia sălăjeanca a fost nevoită să se vadă învinsă.

„Rezultatul obţinut la Campionatul European din Italia este primul pas în ascensiunea sportivei spre înalta performanţă. Obiectivul pentru anul 2022 este îndeplinit. Urmează o perioadă de recuperare şi de tranziţie, după care începem următorul ciclu de pregătire”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

Lotul României prezent la Campionatul European din Italia a avut în componenţă şapte pugiliste. Delegaţia României a cucerit în total patru medalii de bronz şi una de aur, Amalia Niţă devenind campioană europeană  la categoria 66 de kilograme.

 

 

2 Thoughts to “Şimleuanca Diana Tănăsescu  a cucerit bronzul la Campionatul European de Box”

  1. […] Devenită cel mai bun produs la ora actuală al boxului feminin sălăjean, şimleuanca Diana Tănăsescu a reprezentat România, pentru a doua oară consecutiv, la Campionatul European de Box. Dacă în 2021, sportiva pregătită de Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş a câştigat locul 5, de această dată, pugilista şimleuană a câştigat medalia de bronz. Tănăsescu a boxat la categoria 70 de kilograme-junioare, întâlnind-o în primul meci pe Jomma Amira, din Germania, în faţa căreia a reuşit să se impună şi să-şi asigure medalia de bronz. A urmat duelul din semifinală, împotriva… Citeste mai mult […]

  2. […] Devenită cel mai bun produs la ora actuală al boxului feminin sălăjean, şimleuanca Diana Tănăsescu a reprezentat România, pentru a doua oară consecutiv, la Campionatul European de Box. Dacă în 2021, sportiva pregătită de Adrian Popuţea şi Ioan Dragoş a câştigat locul 5, de această dată, pugilista şimleuană a câştigat medalia de bronz. Tănăsescu a boxat la categoria 70 de kilograme-junioare, întâlnind-o în primul meci pe Jomma Amira, din Germania, în faţa căreia a reuşit să se impună şi să-şi asigure medalia de bronz.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment