Silviu Mureşan este noul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box

Ieşeanul Vasile Cîtea este noul preşedinte al Federaţiei Române de Box, iar vicepreşedinţi au fost aleşi zălăuanul Silviu Mureşan şi Alec Năstac, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976

Pentru boxul din România, anul 2016 a început cu o Adunare Generală Extraordinară, în cadrul căreia a fost votată o nouă conducere şi un alt Birou Federal. Patru persoane şi-au anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), dar, în cele din urmă, au rămas în cursă doar doi: Vasile Cîtea, fost vicepreşedinte şi Mihai Lauruc. Mihai Craiu, un alt candidat, nu s-a mai prezentat la Adunarea Generală desfăşurată joi dimineaţa, trimiţând o adresă prin care a anunţat să se retrage din cursă. Nici fostul campion mondial la amatori, Marian Simion, nu a mai dorit să candideze, anunţându-şi retragerea în timpul Adunării Generale.
Dintre cei doi rămaşi în lupta pentru funcţia de preşedinte, ieşeanul Vasile Cîtea a avut 88 de voturi în favoarea sa, iar contracandidatul său, Mihai Lauruc, doar 38.
„Vom face organigrama federaţiei, apoi vom găsi soluţia să plătim nişte bani pentru ANAF. Vor fi nişte plăţi eşalonate pe fiecare lună. Cei doi candidaţi care s-au retras, Mihai Craiu şi Marian Simion, şi-au îndreptat voturile către mine. După cum a fost prezentat şi raportul de către ministrul Tineretului şi Sportului, postul de preşedinte al federaţiei este o mare responsabilitate. Va fi o muncă titanică, dar sper să fie unitate şi stabilitate financiară. Îmi pare rău că s-a afirmat existenţa unei devalizări la federaţie. Adevărul este că am avut un management prost. Mă voi baza pe oamenii din echipa mea. La federaţie este o situaţie delicată, dar avem rezultate bune, spre exemplu, un sportiv este calificat la Olimpiadă şi mai sunt şanse pentru alţi trei, patru”, a declarat noul preşedinte pentru radioiaşi.ro.
Cinci persoane şi-au anunţat intenţia de a candida pentru cele două posturi de vicepreşedinte, însă, în cursă au mai rămas patru, având în vedere că Vasile Cîtea devenise deja preşedinte.
Cele mai multe voturi a avut zălăuanul Silviu Mureşan, directorul Clubului Sportiv Municipal Zalău. Acesta a fost votat de 96 dintre cei 129 de membri afiliaţi. Celălalt vicepreşedinte, Alec Năstac, a avut 90 de voturi în favoarea sa, astfel că nu a mai fost nevoie de turul doi pentru nici unul dintre cele două posturi de vicepreşedinte.
„Mă bucur că am avut un număr atât de mare de voturi în favoarea mea. Suntem conştienţi că va fi foarte greu să redresăm situaţia financiară a federaţiei, dar nu imposibil. După încheierea Adunării Generale vom face prima şedinţă de Birou Federal sub noua conducere, pentru că situaţia financiară a federaţiei este catastrofală”, ne-a declarat Silviu Mureşan.
La Adunarea Generală Extraordinară au fost prezenţi 129 de membri din 152 afiliaţi. „Niciodată nu a mai fost o prezenţă atât de numeroasă”, a mai spus directorul CSM Zalău.
Adunarea Generală Extraordinară a avut loc după ce fostul preşedinte, Leonard Doroftei, şi-a depus demisia în luna decembrie a anului trecut.

Leave a Comment