Şi cu milioanele cum rămâne?

În ciuda faptului că beneficiază de 2,2 milioane de lei, bani publici, având al doilea buget din campionatul naţional de volei după Tomis Constanţa, Volei Municipal Zalău a avut evoluţii mai mult decât dezamăgitoare în ultima perioadă, iar totul a culminat cu eşecul de sâmbătă, de pe teren propriu în faţa celor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare. Echipa pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae a fost învinsă pentru a doua oară în acest an de formaţia maramureşeană, o echipă al cărui buget nu depăşeşte 700.000 de lei, la fel ca cel al Unirii Dej, în dauna căreia, Zalăul s-a calificat greu în semifinalele Cupei României. Volei Municipal Zalău nu poate fi comparată nici cu SCM Universitatea Craiova din punct de vedere al bugetului, clubul oltean, care s-a calificat direct în semifinalele campionatului, beneficiind în acest an 1,35 miloane de lei.

După un tur aproape perfect de campionat, echipa zălăuană de volei a fost de nerecunoscut în partidele din acest an, iar membrii Consiliului Director al clubului dau vina pe vicepreşedintele şi acţionarul Paul Hodiş, despre care spun că ar fi avut la începutul anului anumite discuţii neprincipiale cu majoritatea jucătorilor. Totuşi, evoluţia jucătorilor a lăsat de dorit şi după şedinţa pe care Doru Ţârle, directorul executiv al clubului, a avut-o cu jucătorii, în care le-a transmis acestora că, dacă nu-şi vor îndeplini obiectivul, vor fi penalizaţi. Primele măsuri s-au luat după eşecul cu Baia Mare suferit la finalul lunii trecute, în penultima etapă din prima fază a campionatului. Conducerea a declarat că atât antrenorii, cât şi jucătorii au fost penalizaţi pentru eşecul cu Baia Mare, fără a dezvăui concret măsurile luate.
Obiectivul propus la începutul sezonului a fost câştigarea campionatului şi a Cupei României, dar, după achiziţiile făcute de Tomis Constanţa, mult mai insiprate decât ale clubului din Zalău, conducerea Volei Municipal a decis să modifice obiectivul, acesta devenind ocuparea locului doi. Etapele s-au scurs, echipa din Zalău a terminat doar pe locul trei sezonul regulat, nemaiavând asigurată prezenţa directă în semifinalele campionatului, iar acum riscă să nu ajungă deloc în penultimul act al Diviziei A1. Prin declaraţiile oferite mass-mediei locale, conducerea părea că, mai degrabă se eschivează decât să ia măsuri drastice, aşa cum ar fi fost cazul, având în vedere bugetul aprobat la îneputul acestui an şi obiectivul propus.
Nume „unu şi unu” în echipa Zalăului, printre ei jucători cu care acest club a câştigat titlul de campioană naţională. Voleiblişti plătiţi cu mii de euro lunar, dar care, dintr-un motiv sau altul, nu vor să mai evolueze aşa cum au făcut-o în prima parte a campionatului. Cu toate acestea, conducerea nu a luat nici la această oră o măsură prin care să mai poată salva ceva dintr-un sezon care, cel puţin până în prezent, pare compromis.
Dacă vor încheia actualul sezon pe poziţia a treia, potrivit clauzelor contractuale, voleibaliştii echipei zălăuane vor fi penalizaţi cu zece la sută din suma totală care ar urma să o încaseze în această ediţie de campionat. Dacă nu vor prinde nici măcar primele trei locuri, conducerea are dreptul să le înjumătăţească venitul total din acest campionat, ceea ce ar însemna ca jucătorii să aducă bani de acasă.
Am încercat luni, în mod insistent, să luăm legătura cu preşedintele clubului, Stelian Potroviţă, pentru a ne spune punctul său de vedere despre situaţia creată la echipă, dar, mai ales pentru a le oferi o explicaţie zălăuanilor care plătesc anual taxe şi impozite. Din păcate, acesta nu a dorit să răspundă deselor apeluri telefonice.

 

One Thought to “Şi cu milioanele cum rămâne?”

  1. Radu

    Conducerea trebuia sa se autopenalizeze si sa penalizeze si banca tehnica. Jucatorii nu pot juca la valoarea lor pentru ca nu sunt lasati sa joace ce stiu. Si totusi vorbim de jucatori care au jucat si.pot inca juca la un nivel inalt.

Leave a Comment