„Show-ul” continuă: Alegerile AJF Sălaj au fost contestate

Chiar dacă noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj a fost ales de două săptămâni, „circul” este departe de a se fi încheiat. Reprezentanţii a trei cluburi au contestat validarea alegerilor, aceştia fiind Marius Paşca (CS Barcău Nuşfalău), Marius Stana (Rapid Jibou) şi Osz Andrei (CS Barcău Nuşfalău). Contestaţia a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Zalău joi, 5 martie 2015, prin care cele trei cluburi susţin că şase dintre cei 46 de delegaţi prezenţi la Adunarea Generală nu aveau drept de vot.
„La Adunarea Generală din 28 februarie au fost şase persoane care nu aveau drept de vot. Persoanele cu drept de vot sunt preşedinţii, vicepreşedinţii sau alte persoane cu funcţii de conducere care trebuie anunţate din timp la AJF”, a afirmat Marius Stana, reprezentantul clubului Rapid Jibou.
La Adunarea Generală din 28 februarie, Marius Stana a făcut parte din Comisia de Validare a alegerilor. Întrebat de ce nu a consemnat în procesul verbal ceea ce a inserat în contestaţia depusă la Judecătoria Zalău, reprezentantul clubului Rapid Jibou a afirmat că „nu am ştiut cu exactitate cine are drept de vot, am aflat ulterior, după ce am citit Statutul AJF Sălaj. Am contestat şi faptul că nu s-a ales Comisia de Cenzori”.
Noul preşedinte al AJF Sălaj a afirmat că la sediul instituţiei pe care o conduce nu a ajuns nicio înştiinţare deaspre contestaţia depusă de cele trei cluburi afiliate.
În articolul articolul 24, alineatul 4 din Statutul AJF scrie că „membrii afiliaţi pot fi reprezentaţi la Adunarea Generală doar de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere (de regulă preşedinte, secretar general sau funcţii echivalente) în cadrul respectivei structuri sportive de cel puţin 6 luni şi numele acesteia a fost comunicat în documentele transmise către AJF cum ar fi: cerere de afiliere, cerere de înscriere în competiţii, altele asemenea”.
Reamintim că Daniel Sabou a fost ales preşedinte al AJF Sălaj la Adunarea Generală din data de 28 februarie, iar una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte este ocupată de Ioan Barou, primarul comunei Bocşa.
Gabriel Bârjac nu a acceptat funcţia de preşedinte la Comisia Judeţeană de Arbitri, fiind numit ulterior Gavril Bârjac, fost arbitru divizionar între anii 1994 – 2004.
Pentru numirea celui de-al doilea vicepreşedinte al AJF Sălaj, validarea preşedintelui CJA şi al Comisiei de Disciplină va fi organizată o nouă Adunare Generală în perioada următoare.

One Thought to “„Show-ul” continuă: Alegerile AJF Sălaj au fost contestate”

  1. Intrebare

    cand inepe campionatul.ligii a 4 a si a 5a ard … de nerabdare sa bat catova albitrii… cred ca acuma pot sa le dau

Leave a Comment