Se-ntinde fileul în Divizia A


Volei Municipal Zalău va evolua sâmbătă, de la ora 11, pe terenul echipei Steaua Bucureşti, iar Phoenix Şimleu Silvaniei va primi în aceeaşi zi, de la ora 17, vizita nou-promovatei CS Banatul Caransebeş

După două manşe disputate în cadrul primei faze a Cupei României, Federaţia Română de Volei a programat la finalul acestei săptămâni prima etapă din cadrul noului sezon al Diviziei A1.
Cu câteva achiziţii importante, Volei Municipal Zalău speră să obţină o clasare între primele patru echipe ale campionatului, însă dorinţa conducerii clubului este de a juca şi în acest an finala campionatului. „Încercăm să jucăm cât mai mult cu jucători români, talentaţi, pentru a creşte în acest sens şi valoarea campionatului din România. Deocamdată nu mai avem nevoie de jucători străini, fiindcă eu cred că putem obţine rezultate bune cu această echipă. Avem înregistrare video cu fiecare echipă, pentru a putea studia jocul adversarilor şi a putea pregăti cât mai bine fiecare meci. Putem face statistica tuturor echipelor. Vom face schimb de informaţii şi de vizionări cu echipa din Constanţa pentru a putea pregăti cât mai bine fiecare meci. Vrem să fie o colaborare bună, dar până la meciurile directe, fiindcă acolo fiecare ne vom vedea de echipa noastră. În primul meci, cel cu Steaua, nu ne gândim decât la victorie”, a declarat antrenorul bulgar Stoyan Stoev.
Cele mai importantre transferuri făcute în această vară de conducerea clubului zălăuan sunt coordonatorul moldovean, Marin Lescov şi centrul Bogdan Olteanu, însă un mare câştig este şi rămânerea la echipă a brazilianului Leonardo Dall Agnol.
Dacă gruparea de la poalele Meseşului va fi la primul meci oficial din acest sezon, pentru Phoenix Şimleu Silvaniei, disputa cu Banatul Caransebeş va fi al treilea joc oficial din acest sezon. Voleibaliştii şimleuani au mai susţinut două partide în Cupa României în faţa bănăţenilor, prima câştigată cu 3 – 1 de Caransebeş, iar a doua, de şimleuani, cu 3 – 2, formaţia de sub Măgura părăsind astfel Cupa României. „Sper să reuşim să ne luăm revanşa în faţa celor de la Caransebeş. Este foarte important să începem campionatul cu dreptul, iar publicul care vine la sală şi ne susţine la fiecare meci merită acest lucru”, a precizat Mircea Abraham.
Disputa dintre Steaua Bucureşti şi Volei Municipal Zalău este programată sâmbătă, de la ora 11, iar cea dintre Phoenix Şimleu Silvaniei şi CS Banatul Caransebeş, de la ora 17, în Sala „Măgura” din Şimleu Silvaniei.
În celelalte dueluri ale primei runde se vor întâlni: CSMU Craiova – Unirea Dej, Dinamo Bucureşti – VCM LPS Piatra Neamţ, Ştiinţa Explorări Baia Mare – Tomis Constanţa şi CSM Bucureşti – Arcada Galaţi.

Leave a Comment