Se dă startul Ligii a IV-a de fotbal

Comitetul Executiv din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal a stabilit miercuri programul competiţional pentru sezonul 2015 – 2016 al Ligii a IV-a de fotbal, dar şi datele de disputare ale etapelor. Prima rundă este programată duminică, 23 august, meciurile de juniori urmând să se dispute la ora 16, iar cele de seniori, începând cu ora 18. În noua ediţie de campionat nu se regăsesc Luceafărul Bălan, formaţie ce a promovat în Liga a III-a în această vară şi Real Crişeni, echipă ce s-a retras din campionat din cauza problemelor financiare, urmând să se înscrie în Liga a V-a. Locul celor două cluburi a fost luat de Gloria Ban şi CS Hida, ambele formaţii urmând să debuteze pe teren propriu în noul sezon.
Gloria Ban va înfrunta Rapid Jibou, formaţia ce a terminat pe locul secund ediţia trecută de campionat, în timp ce Hida va primi vizita celor de la CS Crasna. Derby-ul primei etape se joacă la Gîlgău, Dumbrava din localitate urmând să primească vizita echipei Unirea Mirşid. Dumbrava a terminat pe locul trei în sezonul trecut, în timp ce Mirşidul a ocupat poziţia a cincea.
În cadrul primei runde mai sunt programate duelurile: Olimpic Bocşa – Silvania Cehu Silvaniei, Flacăra Halmăşd – Gloria Bobota, AS Chieşd – Benfica Ileanda şi Sportul Şimleu – CS Barcău Nuşfalău.

Baremuri mai mari pentru arbitri

În cadrul Adunării Generale Extraordinare din data de 1 august, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj, Daniel Sabou, a propus mărirea baremurilor de arbitraj, atât pentru cei care vor oficia la jocurile din Liga a IV-a, cât şi pentru cei din eşalonul cinci. Chiar dacă nu toţi delegaţii prezenţi au fost de acord cu propunerea preşedintelui AJF Sălaj, în cele din urmă s-a votat mărirea baremurilor pentru arbitrii din ambele eşaloane. Tot în cadrul Adunării Generale Extraordinare s-a decis ca începând din noul sezon să fie delegat câte un observator la toate jocurile din Liga a V-a, aceştia fiind delegaţi în sezonul trecut doar la partidele considerate derby-uri.

Leave a Comment