SCM Zalău, lider în Liga a III-a după şase etape

Contestată de mulţi iubitori de fotbal din judeţ după eşecul din Cupa României de la Şimleu Silvaniei, SCM Zalău pare de neoprit în campionat. În prima etapă, jucătorii antrenaţi de Marius Paşca şi Alexandru Pop au obţinut o remiză pe terenul celor de la CAO Oradea, după care au urmat patru victorii consecutive, dintre care una pe teren propriu şi trei în deplasare. Ultimul suscces a fost obţinut sâmbătă, pe terenul formaţiei Gloria Bistriţa, unde zălăuanii s-au impus cu 4 – 0 (1 – 0).
Prima repriză a fost una săracă în ocazii. Gazdele au avut şasa de a marca în minutul 40, când Stoianof a reluat cu capul în braţele lui Miron din aproximativ 6 metri, iar cu două minute înainte de pauză, SCM Zalău a deschis scorul, prin Mihai Petra. Acesta a preluat foarte bine în careu o centrare trimisă de pe partea stângă, a întors un adversar şi a înscris din opt metri. Acelaşi Petra a făcut 2 – 0 la scurt timp de la realuare, învingându-l pe portarul Albuţ cu un eurogol de la aproximativ 20 de metri, mingea lovind bara transversală înainte să pătrundă în plasă. Raul Stanciu a făcut 3 – 0 în minutul 56, înscriind tot cu un şut din afara careului, deviat însă de un apărător advers.
Deşi a rămas în inferioritate numerică din minutul 63 după eliminarea lui Florin Istrate, SCM Zalău nu s-a retras în apărare, continuând să pericliteze poarta gazdelor. Tabela a închis-o Mihai Forna, în minutul 90+3, care a reluat balonul în plasă din câţiva metri, după o centrare trimisă de Sebastian Duma, de pe partea stângă.

„Mă declar mulţumit atât de jocul echipei, cât şi de rezultat. Scorul nu este întâmplător, fiindcă am dominat partida de la un capăt la altul. Băieţii au avut o atitudine pozitivă pe tot parcursul meciului. Chiar şi după eliminarea lui Istrate, tot noi am fost mai prezenţi în joc. Mă bucur că am ajuns pe primul loc în serie. De acum, totul depinde numai de noi, de felul în care vom gestiona situaţia. Îi felicit şi pe cei de la Şimleu Silvaniei pentru faptul că au ajuns pe locul trei. Cred că este o premieră pentru fotbalul sălăjean, ca două echipe din judeţ să se afle pe podium în Liga a III-a. Pentru noi, jocul cu Sportul Şimleu de sâmbătă va fi unul ca oricare altul, în care va trebui să ne continuăm forma bună şi să obţinem cele trei puncte puse în joc”, a declarat antrenorul Marius Paşca.
În urma victoriei de la Bistriţa, SCM Zalău a urcat pe primul loc în Seria a X-a, cu 13 puncte acumulate şi un meci mai puţin disputat.
Tot în cadrul etapei a VI-a, Sportul Şimleu a învins sâmbătă cu 2 – 1 pe teren propriu Luceafărul Oradea, rezultat în urma căruia a urcat pe locul trei în clasament, cu 8 puncte acumulate.
Şimleuanii au început în forţă partida, reuşind să deschidă scorul după numai patru minute, prin George Pop. Jocul bun al gazdelor a continuat şi după marcarea golului, iar în minutul 24, „omul-foarfecă” – Gueye Mansour – a marcat pentru 2 – 0 cu o lovitură de cap. În partea secundă, şimleuanii au mai redus din elan, iar Luceafărul a marcat la scurt timp de la realuare, prin Sorin Ban. Sportul Şimleu a jucat în superioritate numerică în ultimele 12 minute, după eliminarea lui Nicolae Gunie, dar fără rezultat pe tabelă, partida încheindu-se cu victoria la limită a gazdelor.
Etapa viitoare, cea cu numărul şapte, a programat şi duelul sălăjean dintre SCM Zalău şi Sportul Şimleu. Paetida va avea loc sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 15, pe Stadionul Municipal.

foto: sportulbistritean.ro

Leave a Comment