SCM Zalău a ratat Final-Four-ul Cupei României

Voleibaliştii de la SCM Zalău au părăsit Cupa României în faza sferturilor de finală, după ce au pierdut vineri după-amiaza cu scorul de 0 – 3 în faţa celor de la SCM Universitatea Craiova. Zălăuanii antrenaţi de Sorin Pop şi Marius Lazăr au fost nevoiţi să evolueze încă din prima fază a competiţiei, SCM fiind o echipă nouă înfiinţată, unde a întâlnit Universitatea Cluj.
Disputa cu formaţia clujeană nu le-a dat mari bătăi de cap voleibaliştilor zălăuani, care au încheiat conturile după trei seturi. 25 – 19 a fost scorul în setul de debut, după un început echilibrat, iar de la 4 – 4, Zalăul a preluat conducerea. Clujenii au forţat şi mai mult în actul secund, iar echilibrul s-a menţinut până la punctul 11. Nici în partea a doua Zalăul nu s-a putut desprinde la mai mult de două puncte decât în final, când a punctat de două ori consecutiv la 23 – 22, câştigând cu 25 – 22. SCM-ul şi-a creat un avantaj de trei puncte în prima parte a setului trei, 7 – 4, dar „studenţii” au recuperat handicapul şi au egalat la 10. Zalăul s-a desprins apoi la patru puncte, 18 – 14, dar Universitatea a revenit spectaculos în final, conducând cu 20 – 19 şi 22 – 21, ultima dată după un as reuşit chiar de zălăuanul Negrean. Jucătorul SCM-ului, Mihălescu, a ieşit în final în evidenţă cu atacul, ducând Zalăul la 25 – 23.
Partida cu formaţia din Craiova a arătat cu totul diferit, încheindu-se după trei seturi, toate câştigate de olteni. Deşi au avut aproape tot timpul avantaj până la punctul 18, zălăuanii nu au ştitu să gestioneze finalul, iar Craiova a punctat de trei ori consecutiv, preluând conducerea. Finalul a fost de „care pe care”, ajungându-se în prelungiri, unde echipa lui Pascu s-a impus cu 29 – 27. Şi parţialul secund a fost disputat, cu o primă parte mai bună pentru zălăuani şi cu un final mai bine gestionat de craioveni. S-a mers „cap la cap” aproape tot setul, iar de la 22 – 22, Universitatea a punctat de două ori consecutiv. După 24 – 22, SCM-ul a mai punctat o dată, iar setul l-a închis Lupu, care a punctat pentru 25 – 23 printr-un atac.
Zalăul a avut avantaj chiar de patru puncte în prima parte a celui de-al treilea parţial, iar partea a doua a fost mai echilibrată. În final, Craiova s-a desprins decisiv şi s-a impus cu 25 – 22.
În Final-Four-ul Cupei României s-au calificat SCMU Craiova, Dinamo Bucureşti, Arcada Galaţi şi Unirea Dej.

sursa foto: Remus Badea-Mediafax

One Thought to “SCM Zalău a ratat Final-Four-ul Cupei României”

  1. Suporter

    Aici sunt bani dumneavostra ….

Leave a Comment