SCM Zalău a învins campioana României în debutul Diviziei A1

Chiar şi fără aportul a cinci jucători, depistaţi pozitiv la ultimul test RT-PCR efectuat, SCM Zalău a avut o evoluţie foarte bună joi seara, în primul meci din noua ediţie a Diviziei A1 la volei masculin, reuşind să se impună cu scorul de 3 – 1 în faţa campioanei en-titre, Arcada Galaţi. O victorie de moral a echipei antrenate de Sorin Pop şi Marius Lazăr.

Cele două echipe au avut o serie de servicii greşite în debutul partidei, mergându-se „cap la cap”, dar la 9 – 7 pentru Zalău, antrenorul oaspeţilor, Sergiu Stancu, a solicitat întreruperea jocului. Arcada a egalat la 11, solicitând întreruperea jocului Sorin Pop, antrenorul SCM-ului. Gazdele au continuat să facă greşeli neforţate, iar echilibrul s-a menţinut până spre final, iar la 24 – 24, Zalăul a punctat de două ori consecutiv, închizând setul.

Actul secund a fost al formaţiei vizitatoare, care a revenit foarte bine în final de la 17 – 20 şi s-a impus cu 25 – 22.

Zalăul nu a dezarmat, voleibaliştii lui Sorin Pop şi Marius Lazăr jucând cu aceeaşi determinare în faţa campioanei României. Serviciul a funcţionat mai bine, iar actul trei s-a încheiat la o diferenţă de opt puncte în favoarea Zalăului, 25 – 17.  Cu moralul ridicat şi cu gândul că pot obţine o victorie istorică în faţa campioanei, voleibaliştii zălăuani s-au mobilizat foarte bine şi în parţialul patru, pe care şi l-au adjudecat la o diferenţă de cinci puncte, 25 – 20.

„Speram la un rezultat bun, dar când am aflat de cei cinci jucători depistaţi pozitiv, a scăzut puţin elanul. Se pare, însă, că avem doi antrenori valoroşi, care au ştiut să pregătească foarte bine partida şi am asistat la o victorie la care nu se aştepta nimeni. Arcada Galaţi este o formaţie foarte valoroasă, cu un buget de 1 milion de euro, cu prezenţe în cupele europene, iar victoria noastră este cu atât mai frumoasă şi mai importantă. Avem ca obiectiv locurile 1 – 6, dar ,dacă totul va decurge normal, putem spera chiar la primele patru şi la o prezenţă în cupele europene. Va fi foarte greu şi să ne pregâtim, având în vedere că cei cinci jucători sunt izolaţi, dar ne adaptăm la situaţia existentă”, a declarat managerul echipei zălăuane, Adrian Feher.

 

 

Leave a Comment