SCM Zalău a făcut primul pas spre Liga a II-a

Stadionul Municipal din Zalău a fost sâmbătă gazda partidei tur din semifinala barajului de promovare în Liga a II-a, dintre SCM Zalău şi CSO Cugir, adversara zălăuanilor fiind liderul din seria a IX-a.

SCM Zalău, condusă de pe margine de George Zima, a jucat cu multă determinare, reuşind să se impună cu 2 – 0 la finalul unui meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte. În minutul trei, SCM-ul a solicitat o lovitură de pedeapsă, după un henţ în careu comis de un jucător al Cugirului, dar centralul Mazilu a trecut inexplicabil cu vederea, lăsând jocul să continue.

Zalăul a avut câteva faze periculoase pe parcursul primei reprize, dar şi oaspeţii au pus în pericol de trei ori poarta zălăuanilor, portarul Miron ieşind de fiecare dată în evidenţă.

Cu trei minute înainte de intrarea la cabine, SCM Zalău a deschis scorul prin căpitanul Raul Stanciu, care a primit o pasă în careu, a preluat balonul şi l-a învins pe portarul advers printr-un şut cu latul din apropierea punctului de pedeapsă.

La câteva minute de la reluare, Zalăul şi-a majorat avantajul prin Mihai Forna, care a pătruns foarte bine pe partea strângă şi l-a învins pe portarul Toilă cu un şut din marginea careului.

Chiar şi la 2 – 0, zălăuanii nu s-au retras în propria jumătate, continuând să pună în pericol poarta oaspeţilor, în timp ce Cugirul a irosit o ocazie imensă în minutul 75, când fundaşul Răzvan Dulap a respins balonul de pe linia porţii.

„Vreau să lu mulţumesc tuturor celor care au lucrat înaintea mea la această echipă, eu doar am continuat o muncă depusă de alţii. Sunt foarte mândru de ce am realizat astăzi, nu atât pentru mine, cât pentru aceşti băieţi minunaţi, care au calitate tehnică şi individuală pe care am studiat-o de atâtea ori. Este o victorie mare, dar este mai mult de moral. Trebuie să rămânem la fel de modeşti, să muncim foarte mult,  să mergem şi să dăm totul pe teren pentru a ne întoarce calificaţi în finală. Sunt un tip vulcanic, ma implic mult de pe margine, am trăit pentru mine, pentru Zalău şi mă bucur că fac parte din acest grup. La această echipă s-au făcut multe lucruri pozitive, iar eu vreau să le continui”, a declarat antrenorul George Zima.

În urma acestui rezultat, formaţia de la poalele Meseşului a luat o opţiune importantă în ceea ce priveşte calificarea în finala barajului.

Returul dintre cele două echipe se joacă sâmbătă, 15 mai, la Cugir, tot de la ora 18.

SCM Zalău: Bogdan Miron – Florin Pop, Răzvan Dulap (min. 85, Kis Lorant), Cristian Jalbă, Mihai Cohan, Sebastian Culda (min. 64, Romaric Lobon), Mihai Onicaş, Raul Stanciu – cpt. (min. 72, Mihai Petra), Vadim Calugher, Mihai Forna şi Sergiu Pop (min. 85, Sebastian Duma). Antrenor principal: George Zima. Antrenor secund: Alexandru Pop

CSO Cugir: Cristian Toilă – Tudor Şaucă, Alin Dohotariu, Flavius Vlădia, Lusien Contra (min. 63, Alexandru Duşmanu), Paul Păcurar (min. 87, Paul Ciorgă), Alexandru Rus, Mario Boldea, Cristian Cocan (min. 63, Ioan Grozav), Vitinha De Freitas Fernandes şi Marius Lupu. Antrenor: Lucian Itu

M. M.

One Thought to “SCM Zalău a făcut primul pas spre Liga a II-a”

  1. Anonim

    Bravo și felicitări băieților de la SCM Zalău pentru victoria cu Cugir se vede ca joaca altfel decât cu pasca Zalău merită echipa de liga 2 felicitări

Leave a Comment