Scandal între un fotbalist sălăjean şi clubul Beitar Ierusalim

Unul dintre cei doi fotbalişti sălăjeni ajunşi la cluburi din străinătate se află în conflict cu formaţia la care s-a transferat în această vară. Vlad Morar, fotbalist originar din comuna Crişeni, care a început fotbalul la clubul Viitorul Zalău, a ajuns în această vară la Beitar Ierusalim, însă nu a apucat să evolueze niciun minut în tricoul formaţiei din Israel. Fotbalistul sălăjean a acuzat unele probleme medicale la scurt timp după ce a ajuns la echipă, iar după câteva investigaţii făcute în Ţara Sfântă, doctorii i-ar fi spus acestuia că necesită să fie supus unei intervenţii chirurgicale. Jucătorul a cerut să fie lăsat să vină în România, pentru a efectua şi aici un control medical, însă conducătorii clubului Beitar nu au fost de acord să-i plătească analizele medicale. Morar a suportat toate cheltuielile din propriul buzunar, dar în momentul în care s-a întors cu rezultatul analizelor în Ţara Sfântă, cei de la Beitar nu l-au mai primit la antrenamente.
Conducerea clubului din Ierusalim i-a pus condiţii jucătorului: să trateze el direct cu Universitatea Cluj, club de la care s-a transferat, să accepte să nu mai plătească cei 80.000 de euro în schimbul jucătorului. Vlad Morar nu a fost de acord şi intenţionează să-şi caute dreptatea la FIFA.
„Am jucători sub contract în Israel şi nu vreau să comentez prea mult acest caz. Eu îl stimez pe patronul echipei Beitar, dar este prost informat în legătură cu Morar şi a făcut o mare greşeală. Este treaba lor ce vor face pe viitor, e clar că jucătorul va merge la FIFA. Totuşi sper să ne înţelegem şi să continue la echipă pentru că are contract valabil până în 2017”, a declarat pentru GSP.ro Anamaria Prodan, agentul jucătorului.
Vlad Morar a fost transferat în luna iulie a acestuia an de la Universitatea Cluj la Beitar Ierusalim în schimbul sumei de 80.000 de euro, iar contractul său ar urma să expire în 30 iunie 2017. Jucătorul nu a primit niciun salariu de la formaţia israeliană, ci doar un avans la semnătură de 30.000 de euro. Salariul anual al jucătorului este de 165.000 de euro.
La Beitar Ierusalim a evoluat în sezonul trecut şi celălalt fotbalist sălăjean, şimleuanul Liviu Antal, acesta fiind transferat sub formă de împrumut de la formaţia turcă, Genclerbirligi. În această vară, Antal a ajuns la Hapoel Tel Aviv, echipă cu care a semnat un contract valabil pe o perioadă de patru ani.
sursa foto: digisport.ro

Leave a Comment