Cel mai bun sportiv al Sălajului revine pe tatami după o pauză de un an

Călin Marincaş, instructorul CS Terra-Kid Zalău, a suferit o accidentare gravă la piciorul drept în luna septembrie a anului trecut, iar şase luni a fost nevoit să facă repaus total. Pregătirea şi-a reluat-o la începutul lunii mai, iar la finalul acestei luni va participa la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional de la Oradea.

Toamna anului trecut a fost una cu ghinion pentru karateka Călin Marincaş, cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj. Prezent la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional din luna septembrie a anului trecut, instructorul clubului CS Terra-Kid Zalău a suferit o accidentare gravă la piciorul drept, în urma căreia a fost nevoit să facă repaus total timp de şase luni. Călin Marincaş a urmat un program de recuperare, iar în luna mai a reînceput antrenamentele.
„A fost o perioadă mai grea decât m-am aşteptat. Mi-am revenit aproape în totalitate, dar mai simt dureri la picior când stau în anumite poziţii. A fost o perioadă lungă în care am făcut repaus total, iar după şase luni este destul de greu să revii. Am început antrenamentele în luna mai şi sper să ajung într-o formă cât mai bună la finalul acestei luni, când voi concura la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional de la Oradea”, ne-a declarat Călin Marincaş.
Cea mai mare dezamăgire a sportivului a fost faptul că avea să piardă Campionatul Mondial din Egipt, programat la finalul lunii noiembrie. Până la urmă, niciun reprezentant din delegaţia României nu a mai făcut deplasarea la competiţia de la Cairo din cauza atentatelor care au avut loc în acea perioadă în Egipt.
„Regret foarte mult că nu noi putea participa la Campionatul Mondial, dar, pentru viitorul meu, cred că este mai bine să nu risc şi să încerc să-mi revin cât mai bine. Anul viitor va fi unul special, fiindcă va avea loc primul Campionat Mondial organizat de noua Federaţie Mondială de Karate şi îmi doresc să fiu prezent la acel eveniment”, avea să declare sportivul la scurt timp după accidentare.
Marincaş a ratat şi Campionatul European de Karate Fudokan desfăşurat în luna mai a acestui an, la Napoli, însă îşi doreşte să participe la Campionatul European de Karate Tradiţional, programat la Paris în perioada 5 – 9 noiembrie.
Prima competiţie în care instructorul de la CS Terra-Kid Zalău va lua startul este Campionatul Naţional de Karate Tradiţional de la Oradea, programat în perioada 25 – 27 septembrie. „Sportivii calificaţi pe primele două locuri la fiecare probă vor obţine calificarea la Campionatul European de Karate Tradiţional, iar printre cei calificaţi sper să mă număr şi eu”, a mai afirmat sportivul zălăuan.
La începutul lunii decembrie este programat la Belgrad Campionatul Mondial de Karate Tradiţional, o altă competiţie la care Călin Marincaş îşi propune să fie prezent.
Instructorul clubului CS Terra-Kid Zalău a fost prezent în ultimii zece ani la toate competiţiile importante organizate pe plan naţional şi internaţional.

One Thought to “Cel mai bun sportiv al Sălajului revine pe tatami după o pauză de un an”

  1. Anonim

    Cel mai bun sportiv? Serios? Le jignesti pe fetele de la handbal!

Leave a Comment