Sălăjeanul Alex Bologa a cucerit aurul la Cupa Mondială de para-judo

Devenit cel mai bun judoka nevăzător din lume, sălăjeanul Alex Bologa a obţinut un nou rezultat de excepţie în aceste zile. Sportivul de 25 de ani, originar din localitatea Derşida, a participat în perioada 8 – 9 aprilie la Cupa Mondială de para-judo, eveniment desfăşurat în Antalya. Experienţa acumulată la competiţiile anterioare, dar mai ales seriozitatea cu care se pregăteşte şi-au spus din nou cuvântul, Bologa obţinând medalia de aur la finalul concursului, în cadrul categoriei -60 de kilograme. Românul a trecut în sferturile de finală de un sportiv din Kazakhstan, Zhamauov Azamat, iar în semifinală l-a învins pe spaniolul Borja Pahissa. Tot din Spania a fost şi adversarul din finală, Luis Daniel Gavilan, pe care Alex Bologa l-a învins fără foarte mari emoţii.

Alex Bologa a început anul cu un singur gând, acela de a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. „Mă simt foarte bine şi sper ca în acest an să obţin rezultate cât mai bune în competiţii la care voi participa”, a declarat sălăjeanul.

Pandemia de COVID-19 a anulat multe competiţii, astfel că sportivul de 25 de ani şi-a programat doar trei concursuri până la evenimentul de la Tokyo, programat în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.

La ultimele Jocuri Paralimpice, cele de la Rio de Janeiro (2016), Bologa a cucerit medalia de bronz.

Leave a Comment