Rugby-tag-ul prinde rădăcini în Sălaj

Joi a avut loc în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la disciplina rugby-tag, un sport cunoscut în Sălaj doar de anul trecut. În luna noiembrie a anului trecut s-a desfăşurat în acelaşi loc o competiţie din cadrul proiectului „Muguri de campion”.

La faza judeţeană au fost prezente nouă echipe, cea mai mare bătălie fiind la ciclu gimnazial, unde câştigătoarea are posibilitatea de a participa la faza zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS) la disciplina rugby-tag.
Înaintea începerii competiţiei a fost organizată o întâlnire cu profesorii de educaţie fizică şi sport care au contribuit la dezvoltarea rugby-tag-ului în Sălaj, aceştia fiind premiaţi de Federaţia Română de Rugby (FRR). Gheorghe Sabău, director de dezvoltare regională în cadrul FRR, originar din satul Motiş (Cehu Silvaniei), a prezentat proiectele pe care FRR împreună cu COSR încearcă să le deruleze în acest an în unităţile de învăţământ preuniversitare din România.
Câştigătoarea fazei judeţene la ciclul primar a fost Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, care va reprezenta Sălajul la faza zonală programată în luna mai în judeţul Bihor.
La ciclul liceal, locul întâi i-a revenit Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, care va participa în data de 4 aprilie la zona organizată la Vadu Crişului.
Cele mai multe echipe participante au fost la ciclul gimnazial, unde câştigătoare a devenit pentru a doua oară Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei. La ciclul gimnazial, podiumul a fost completat de Liceul Comercial din Gâlgău, iar pe treapta a treia s-a situat Şcoala Gimnazială „Silvania” Cehu Silvaniei.
„Înainte de competiţie am avut o şedinţă cu domnii profesori care au participat la proiectul din toamna anului trecut, „Muguri de campion” şi le-am transmis felicitările Federaţiei Române de Rugby şi a mea personală pentru impactul care l-a avut evenimentul. Iată că rugby-ul începe să prindă contur într-un oraş şi judeţ virgin de rugby în anii anteriori. Competiţia de anul a fost una foarte reuşită, iar profesorii au fost răsplătiţi astăzi (joi, n.r.) pentru eforturile depuse. Şi competiţia organizată astăzi este o bucurie a rugby-ului din Sălaj. Faza la nivel de judeţ a fost o competiţie între nouă echipe. A fost un carusel de meciuri frumoase, iar câştigătoarea va participa în data de 28 martie la Şuncuiuş, unde va avea loc faza zonală”, a declarat Gheorghe Sabău.
Directorul de dezvoltare regională din cadrul FRR promite că astfel de evenimente vor mai avea loc atât în Zalău, cât şi alte zone ale judeţului. „Cu siguranţă vor mai avea loc astfel de evenimente, şi nu numai la Zalău, ci şi în alte zone ale judeţului. Am discutat cu fostul meu student, Sergiu Mureşan de la Cehu Silvaniei şi intenţionăm să organizăm şi astfel de competiţii, cum ar fi „Cupa 1 iunie”. Nu trebuie să ne rezumăm la o singură competiţie anuală, cea a ONSS-urilor. Noi, cei din teritoriu ne putem implica prin profesorii şcolilor, îi învăţăm regulamentele, le dăm toate materialele necesare şi putem face tot mai multe competiţii şi tot mai variate. Rugby-tag este un sport dinamic, copiilor le place şi merită să profităm de acest lucru”.

One Thought to “Rugby-tag-ul prinde rădăcini în Sălaj”

  1. maria

    Stiu! Oferta asta o vedeti absolut peste tot si incepeti sa deveniti sceptici si nervosi.Probabil va intrebati: Cine naiba mai sunt si smecherii astia si ce vor? Ce tactica de a insela oamenii au mai inventat? Cu un simplu mail va puteti convinge de seriozitatea noastra si puteti afla mai mulete detalii despre oferta asta care persista peste tot,va urmareste. Aveti acum sansa de a castiga niste bani acasa,lucrand comod,in siguranta si fara stres. Mai multe detalii aflati trimitand un mail cu textul info la adresa mariaivan57@yahoo.com

Leave a Comment