Revenirea lui Adrian Popuţea în boxul de elită, susţinută de Granital Zalău

Perioada de suspendare pentru pugilistul Adrian Popuţea s-a încheiat în data de 7 februarie, când acesta şi-a reluat pregătirile pentru noul sezon. Prima competiţie oficială pentru pugilistul legitimat la CSM Zalău este programată în această lună, la Iaşi, Cupa României, competiţie pe care Popuţea a câştigat-o anul trecut la categoria +91 de kilograme. „Având în vedere perioada scurtă de pregătire, în acest an mi-am propus ca obiectiv o medalie. Sper să reuşesc să urc pe podium şi să revin cât mai curând la forma pe care am avut-o înainte de a fi suspendat”, a declarat Adrian Popuţea.

CSM Zalău nu l-a susţinut pe pugilistul zălăuan în pregătirea Cupei României, însă Popuţea beneficiază de susţinere din partea firmei SC Granital Zalău. „Mă bucur că cei de la Granital s-au gândit să mă susţină în pregătire. Nu este prima dată când fac acest lucru şi vreau să le mulţumesc pe această cale. Datorită susţinerii de care beneficiez din partea lor, pot să mă pregătesc pentru a reveni în boxul de elită românesc”, a mai afirmat sportivul zălăuan.
Având în vedere că vine după o perioadă de suspendare pentru dopaj, Adrian Popuţea va fi supus unui control antidoping la Cupa României, fiind prima competiţie oficială de după suspendare.
La finele săptămânii trecute, Popuţea a participat la o gală de verificare desfăşurată la Târgu Mureş, Cupa „Mărţişorul” la care au fost prezenţi aproximativ 50 de sportivi. Pugilistul pregătit de Ioan Dragoş şi-a învins la puncte adversarul din Timişoara. „Puteam să mă impun înainte de limită, dar am vrut să boxez un meci întreg, pentru a fi cât mai bine pregătit pentru Cupa României”, ne-a dezvăluit pugilistul.
La gala de la Târgu Mureş a participat şi Szabo Robert, care a boxat la categoria 75 de kilograme, învingându-şi, şi el, adversarul, un sportiv din Cluj.
Popuţea practică boxul de 12 ani, perioadă în care a devenit multiplu campion la categoriile juniori, tineret şi seniori. Are la activ peste 180 de meciuri şi a obţinut 151 de victorii, dintre care peste 60 au fost înaintea de limită. Popuţea mai câştigat 2008 medalia de bronz la Centura de Aur, iar în 2009 a obţinut acelaşi rezultat la Campionatul European Studenţesc din Rusia.
(P)

 

Leave a Comment