Remiză în derby-ul dintre SCM Zalău şi Minaur Baia Mare

Sport Club Municipal Zalău rămâne lider în Seria a X-a şi după restanţa cu Minaur Baia Mare. Jucătorii antrenaţi de Marius Paşca şi Alexandru Pop au terminat la egalitate, scor 3 – 3, duelul formaţia maramureşeană, susţinut miercuri după-amiaza, pe Stadionul Municipal din Zalău.
După o primă ocazie importantă ratată de Minaur, oaspeţii au reuşit deschiderea scorului în minutul 10, prin Paul Nistor, care a profitat de o nesincronizare în defensiva Zalăului şi a înscris cu un şut din opt metri. Cu un singur gol s-a şi intrat la cabine, iar după numai trei minute del a reluare, oaspeţii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, iar Vasile Pop a majorat avantajul oaspeţilor. Zalăul nu a dezarmat, iar în minutul 51, Mihai Petra a înscris pentru 1 – 2, profitând de o respingere greşită a portarului băimărean, după un şut puternic trimis de Kis Lorant, de la aproximativ 20 de metri.
Antrenorul Marius Paşca l-a „aruncat” la pauză în luptă pe Sebastian Culda, iar mutarea a fost una inspirată, mijlocaşul zalăului marcând de două ori în partea secundă. Primul gol a fost înscris în minutul 64, iar în minutul 76, acelaşi Culda a dus Zalăul în avantaj. Din păcate, o greşeală de marcaj în defensiva Zalăului şi o ezitare a portarului Andrei Pop au făcut ca Minaur să mai înscrie o dată până la final, în minutul 84, derby-ul Seriei încheindu-se astfel la egalitate.
„Mă bucur că reuşim să creem un spectacol fotbalistic, din păcate pentru puţinii spectatori prezenţi la meci. Faptul că am marcat trei goluri, nu mă miră, fiindcă avem o echipă ofensivă, iar băieţii înţeleg mesajele care le transmitem la antrenamente. Mă bucur că am reuşit să revenim de la 0 – 2, iar cu mai multă atenţie la acea fază fixă, cred că putea obţine o victorie, care era foarte importantă pentru noi. Nu am, însă, un sentiment de regret pentru joc, fiindcă am întâlnit Minaur Baia Mare, al cărui buget şi lot îl ştim cu toţii. Am avut câteva absenţe importante, dar mă declar mulţumit de aportul celorlalţi la rezultatul final. Sebastian Culda a intrat foarte bine în joc şi nu pot decât să-l felicit şi să mă bucur pentru el”, a declarat Marius Paşca.
„Din punctul nostru de vedere, nu a fost un rezultat echitabil. Am controlat jocul, dar lipsa noastră de experienţă a făcut ca să pierdem două puncte. Pentru Zalău, cred că este un rezultat avantajos, având în vedere că a revenit de la 0 – 2. Având în vedere că venim după două săptămâni de inactivitate, pot spune că suntem mulţimţi cu 4 puncte în ultimele două jocuri, dar aveam nevoie azi de cele patru puncte, fiindcă va veni oboseala dacă vom juca sâmbătă-miercuri”, a afirmat, de cealaltă parte, antrenorul băimărenilor, Dorin Toma.
După acest rezultat, Zalăul rămâne lider, cu 17 puncte, iar Minaur Baia Mare ocupă în continuare poziţia secundă, cu 16 puncte, dar un meci mai puţin disputat.

Leave a Comment