UPDATE: Remat Zalău face primul pas spre semifinale

Remat Zalău – Dinamo Bucureşti 3 – 2 (27 – 25, 21 – 25, 24 – 26, 29 – 27, 15 – 11)

Fără universalul maghiar, Peter Nagy, care s-a accidentat la ultimul antrenament dinaintea jocului, Remat Zalău s-a întrebuinţat serios pentru o victorie în cinci seturi, în faţa echipei Dinamo Bucureşti, în primul meci al play-off-ului. Deşi nu porneau ca favoriţi, intrând de pe locul şase în faza a doua a campionatului, dinamoviştii au arătat, la Zalău, că nu şi-au spus încă ultimul cuvând în acest sezon, practicând un joc bun.
Primul set a fost adjudecat de gazde, în prelungiri. Rematul a fost echipa care a punctat mai mult în prima parte, intrând cu avantaj minim la prima întrerupere tehnică. Voleibaliştii pregătiţi de Aurel Vlaicu s-au distanţat la trei puncte, 15 – 12, dar Dinamo a revenit spectaculos şi a condus cu 16 – 15 la al doilea time-out tehnic. Zalăul a întors rezultatul, iar la 19 – 17 l-a obligat pe antrenorul dinamovist, Daniel Rădulescu, să solicite primul time-out. S-a făcut 19 – 20, moment în care, Vlaicu a fost nevoit să ceară şi el întreruperea jocului. Finalul a fost foarte disputat, brazilianul Veloso fiind cel care a punctat pentru 27 – 25.
Deşi a început bine şi actul secund, conducând cu 4 – 2, Zalăul nu a mai putut ţine ritmul şi în a doua parte a setului. Rematul a avut 8 – 7 la primul timp tehnic, iar la la doilea au condus dinamoviştii cu 16 – 15. Pe final, oaspeţii s-au distanţat la patru puncte, Vlaicu înlocuind coordonatorul de joc la 16 – 20. Gazdele nu au mai putut face nimic până la final, iar Dinamo s-a impus la 21.
Dinamo a controlat destul de clar setul trei, având 8 – 4 şi 16 – 12 la cele două întreruperi tehnice. La 17 – 21, Vlaicu a solicitat al doilea time-out tehnic, la scorul de 22 – 20 în favoarea dinamoviştilor, Rădulescu a cerut, şi el, întreruperea jocului. Rematul a egalat la 22, după o minge la care antrenorul şi libero-ul dinamoviştilor au protestat vehement. S-a mers, apoi, cap la cap, iar Dinamo a reuşit să se impună la limită.
Zalăul a trimis meciul în tie-break, după ce a câştigat în prelungiri, la 27 setul patru. Gazdele au început foarte bine actul şi au condus cu 4 – 1, profitând de greşelile la preluare ale dinamoviştilor. La scorul de 7 – 4, Dinamo face prima modificare, pe extremă, Pătran luându-i locul lui Dobre. Campioana en-titre îşi păstrează avansul de trei puncte până spre final, graţie unui atac bun pe centru, făcut de Birău. La scorul de 24 – 22, Aurel Vlaicu cere întreruperea jocului, spre surprinderea multor spectatori, iar Dinamo revine în joc şi egalează situaţia. Finalul de set a fost unul nebun, mergându-se până la punctul 29.
Actul decisiv a avut două părţi diferite. Prima a fost controlată de echipa dinamovistă, care a avut 8 – 6 în momentul schimbării terenurilor. Zalăul a întors soarta setului, obligândul pe Rădulescu să solicite al doilea time-out la scorul de 13 – 11. Până la final, oaspeţii nu au mai acumulat niciun punct, iar Zalăul conduce cu 1 – 0 după primul meci din play-off.
„Este important că am luptat până la capăt, fiindcă în volei se întâmplă, de multe ori, să întorci rezultatul. Sunt foarte fericit pentru această victorie, chiar dacă a fost foarte greu. Este un succes foarte important, fiindcă, în această fază nu contează decât victoria şi mergem cu încredere la Bucureşti. Vom face tot posibilul şi sper să îl recuperăm pe Nagy până la ora jocului de miercuri”, a declarat la finalul partidei Aurel Vlaicu.
Dacă preşedintele Rematului, Stelian Potroviţă nu a mai avut puterea să privească din sală ultimele două seturi, primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, a rezistat până la final. „Victoria este cea mai importantă, fiindcă scorul nu mai contează în această fază. A fost un joc extrem de spectaculos şi de disputat. Este bine că am reintrat în joc, chiar dacă foarte greu. S-a simţit şi lipsa lui Pepe Nagy, dar, până la urmă, este o victorie mare, care a încălzit şi publicul. Sperăm că vom câştiga şi la Bucureşti”, a precizat prim-edilul zălăuan.
Dinamoviştii au acuzat arbitrajul la finalul partidei. „Un semenea meci, într-o asemenea fază, presupune foarte multă atenţie şi foarte multă concentrare. Este şi o ambiţie mai mare pentru toţi jucătorii. Din păcate, astăzi (n.r. sâmbătă) am pierdut din cauza erorilor de arbitraj. Când se greşeşte o dată, o iei ca o întâmplare, iar când se întâmplă şi a doua se aprinde un beculeţ roşu. Când apar însă cinci, şase decizii de arbitraj, în primul rând ale tuşierilor, care pot fi clar contestat îţi pui un mare semn de întrebare. Arbitrul principal şi secund s-au derogat de orice problemă, bazându-se sută la sută pe tuşieri. Este foarte greu să câştigi în asemenea condiţii, mai ale că şi Zalăul este o echipă valoroasă. Diferenţa au făcut-o în acest meci tuşierii. Ne vom apăra şansele până la capăt, însă pe teren. Sunt convins că băieţii au puterea să câştige la Bucureşti şi să ducem această luptă în meciul decisiv”, a declarat, dezamăgit, managerul general al dinamoviştilor, Dan Drăguşin.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Şerban Paşcan, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Paulo Veloso, Vlad Tebieş şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Mărieş, Mihai Gheorghiţă şi Marcos Barbosa. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie
Dinamo Bucureşti: Filip Despotovski, Paul Crăciun, Marius Şoloc, Bogdan Mureşan, Cristian Dincă, Bogdan Dobre şi Alexandru Călin – libero. A mai evoluat: Ricadro Pătran. Antrenori: Daniel Rădullescu şi Cristache Catană

 

Leave a Comment