Reabilitarea Sălii Sporturilor din Zalău mai durează maxim trei săptămâni

După ce proiectul a fost modificat de nenumărate ori în timpul lucrărilor, ceea ce a dus şi la prelungirea termenului de predare al lucrărilor, constructorii au dat asigurări că echipele de volei şi handbal ale Zalăului îşi vor putea desfăşura antrenamentele în Sala Sporturilor cel târziu la finalul primei săptămâni din luna septembrie

Chiar şi cei care nu au nicio tangenţă cu sportul, în special cu handbalul şi voleiul, s-au săturat probabil să mai întrebe: când vor fi finalizate lucrările de reabilitare la Sala Sporturilor din Zalău? Pe bună dreptate, având în vedere că procesul de reabilitare a durat aproape un an, perioadă în care, alţii ar fi construit de la zero o sală de sport.

Lucrările la Sala Sporturilor au demarat în luna septembrie a anului trecut, termenul iniţial fiind de şase luni, ceea ce ar fi însemnat că la sfârşitul lunii martie a acestui an, echipele de volei şi handbal ale Zalăului ar fi avut acces în sală. Termenul de finalizare a fost însă prelungit din cauză că, pe parcursul lucrărilor, au avut loc multe modificări de proiect. „Termenul iniţial a fost de şase luni, dar proiectul iniţial a suferit foarte multe modificări, fapt pentru care s-a mărit şi durata contractului, ajungând de la şase luni la aproape un an”, ne-a declarat şeful de şantier Ionuţ Ciprian Lapca, care este şi reprezentantul firmei SC Construcţii Erbaşu SA.

Termenul de predare al lucrărilor este 28 septembrie, însă şeful de şantier a promis că va face tot posibilul ca Sala Sporturilor din Zalău să poată fi dată-n folosinţă cel târziu la finalul primei săptămâni din luna septembrie. „Lucrările au fost sistate pe timpul iernii, pe o perioadă de trei luni, din 19 decembrie până în 19 martie. Termenul de predare este 28 septembrie, dar am făcut promisiuni că vom termina mai repede şi vrem să ne ţinem de cuvânt. Vrem şi ne dorim să programăm recepţia lucrării pentru data de 31 august sau cel târziu la finalul primei săptămâni din luna septembrie”, a mai precizat Ionuţ Lapca.

În proiectul iniţial era cuprins un număr de 1040 de scaune în tribune, dar, având în vedere că s-a cerut mărirea suprafeţei de joc, constructorii au fost nevoiţi să elimine primul rând de scaune. „S-a renunţat la un rând de scaune din tribună, pentru a se mări suprafaţa de joc. Au fost reduse 82 de scaune, astfel că sala va avea aproximativ 950 – 960 de locuri disponibile. Suprafaţa a fost mărită atât în partea dinspre tribune, cât şi în partea opusă tribunelor. Acoperişul a fost schimbat în totalitate, pentru că ideea iniţială, de a rămâne cu acea tablă cutată şi cu vată minerală, nu era deloc bună. Am înţeles de la administratorul sălii că o reabilitare s-a făcut destul de curând, în urmă cu doi ani şi, cu toate acestea, mi s-a spus că în ultima perioadă efectiv ploua în sală. Soluţia nouă este una foarte modernă, cu hidroizolaţie reflectivă de cea mai bună calitate. Avem şi garanţii foarte mari de la producători”. Şeful de şantier a dat asigurări că şi suprafaţa de joc este una de calitate. „Suprafaţa de joc este din arţar canadian, adusă tocmai din Canada. Sistemul de prindere este de tip flotant, cu amortizor de zece centimetri, rigle din lemn de brad de doi centimetri, peste care vine parchetul efectiv prins în riglele de lemn. Au mai fost montate trei cazane de ultimă generaţie, plus o centrală pentru împrospătarea aerului din sală, care, pe timp de iarnă introduce şi aer cald”, a mai dezvăluit şeful de şantier.

Dacă în corpul A (partea cu vestiarele) nu s-au făcut modificări în ceea ce priveşte compartimentarea, în corpul B (partea opusă vestiarelor, unde au acces spectatorii) a fost modificată, urmând să existe o sală de conferinţe de presă şi un magazin de prezentare.

De asemenea, au fost înlocuite geamurile şi uşile vechi cu geamuri şi uşi termopan, au fost înlocuite instalaţiile termice şi electrice, corpurile sanitare, au fost renovate vestiarele, au fost înlocuite scaunele din tribună şi reabilitată sala de forţă.

Sala Sporturilor va dispune şi de o instalaţie nouă de sonorizare, o mare parte din ea fiind deja montată, tabele electronice noi de afişaj, mobilier nou la vestiare şi la suprafeţele anexe, instalaţii de aer condiţionat şi panouri solare pentru apă caldă.

Valoarea totală a proiectului este de 4.316.935 de lei, investiţia fiind derulată în cadrul proiectului de consolidare şi reabilitare a sălilor de sport construite până în 2000, gestionat de Compania Naţională de Investiţii.

5 Thoughts to “Reabilitarea Sălii Sporturilor din Zalău mai durează maxim trei săptămâni”

  1. noi

    bani pentru partid ! Calitate lucrari f.f proasta !

  2. mihai

    Cu banii astia (4.316.935 de lei) faceau o sala de sport de doua ori mai mare… Atentie este vorba despre peste 40 de miliarde de lei vechi!!!

  3. cristi

    atatia bani pentru o zugraveala?

  4. Fonduri UE

    Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

  5. Cornel

    Asa este in Romania…

    Stai deoparte si vorbesti….

    Cei care au postat mai sus probabil ca de meserie sunt agricultori ca altfel nu si-ar da cu parerea..!
    In articol scrie de o gramada de imbunatatiri si ei au si facut mercurialul..
    Daca ne-am da cu parere fiecare exact despre ce ne pricepem am ajunge departe…

Leave a Comment