Rapid revine cu Metrou’ la Zalău

Sâmbătă, ora 11, Sala Sporturilor

HC Zalău – CS Rapid USL Metrou Bucureşti

Rapid Bucureşti rămâne una dintre echipele cu tradiţie în handbalul feminin românesc, cu toate că în ultimii cinci ani a evoluat în Divizia A, revenind abia în această vară în Liga Naţională. Formaţia condusă de Vasile Mărgulescu are în palmares 5 titluri de campioană naţională, o cupă a României şi trei trofee europene, iar duelurile dintre Zalăul lui Tadici şi Rapid erau aşteptate cu mare entuziasm de suporterii ambelor echipe.
Formaţia din Capitală revine la Zalău după cinci ani, cu o formulă schimbată aproape în totalitate, din care a mai rămas antrenorul Vasile Mărgulescu şi extrema Alina Dobrin.
„Va trebui să înlăturăm anumite deficienţe în faza de apărare, unde nu arătăm încă aşa cum ne dorim. Trebuie să obţinem cât mai multe puncte în etapele următoare nu numai acasă, ci şi în deplasare. Vine meciul cu Rapid Bucureşti, care nu este o echipă de neglijat, chiar dacă se află pe ultimul loc. A pus probleme Brăilei, dar şi celorlalte adversare şi are jucătoare cu experienţă, unele de 15 – 20 de ani în handbal, care ştiu să ţină de rezultat. Sperăm să obţinem toate cele trei puncte, cu toate că nimic nu mai este sigur în ziua de azi în performanţă. Îmi doresc cel mai mult ca fetele să fie sănătoase şi să termine cu bine turul, pentru că am avut ghinioane în primele etape. La Craiova, unde am pierdut la un gol, nu am avut-o pe Bloj, iar la Sebeş nu am putut conta pe Klimec”, a precizat managerul Gheorghe Tadici.
Ultimul sezon în care Rapidul a evoluat în Liga Naţională a fost cel din 2009 – 2010, la finalul căruia, formaţia din Capitală s-a situat pe locul 13, iar HC Zalău s-a clasat pe poziţia a patra.
HC Zalău vine după o remiză obţinută pe terenul formaţiei HC Alba Sebeş, 24 – 24, iar Rapidul, după o înfrângere suferită pe teren propriu în faţa celor de la HC Dunărea Brăila, scor 30 – 35.
Jocul dintre cele două formaţii este programat sâmbătă, începând cu ora 11, în Sala Sporturilor, iar preţul unui bilet este de 5 lei. Tichetele se pun în vânzare la casieria Sălii Sporturilor, începând cu ora 9. Meciul va fi oficiat de arădeanul Octavian Fânaţă şi băimăreanul Ştefan Hendrea.
Programul complet al etapei a IX-a: HC Dunărea Brăila – „U” Alexandrion Cluj, HC Zalău – Rapid USL Metrou Bucureşti, HCM Râmnicu Vâlcea – HC Alba Sebeş, ASC Corona Braşov – Măgura Cisnădie, HCM Roman – HCM Baia Mare, CSM Ploieşti – CSM Unirea Slobozia. S-a disputat în devans jocul dintre SCM Craiova şi CSM Bucureşti, meci încheiat cu scorul de 23 – 34.
Finanţator HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj. Acţionari: Inserco, Total AS, Ady Com, Damco Press. Colaboratori: Cento Group, Hanul Drumeţilor, Brilliant Parc, SC STC Invest SRL, Vidalis, Magazin Sălăjean, Sălăjeanul TV şi Accent Art.

Leave a Comment