Rapid Jibou debutează în faza naţională a Cupei României

 

Federaţia Română de Fotbal a programat miercuri după-amiaza partidele din cadrul primei faze a Cupei României, etapă în care urmează să aibă loc 26 de jocuri. Printre meciurile ce urmează să se desfăşoare în prima etapă este şi cel dintre Progresul Şomcuta Mare şi Rapid Jibou.
Formaţia din Jibou a câştigat în sezonul trecut faza judeţeană a competiţiei, după ce a învins în finală cu scorul de 3 – 0 Unirea Mirşid, într-un meci disputat pe Stadionul „Măgura” din Şimleu Silvaniei.
Şi Progresul Şomcuta Mare a obţinut aceeaşi performanţă în judeţul Maramureş, în timp ce în campionat s-a clasat pe locul trei în Seria Sud.
„Abordăm meciul la victorie, chiar dacă jucăm în deplasare. Nu avem prea multe informaţii despre adversar dar, din moment ce a terminat ediţia trecută de campionat pe locul trei în Seria Sud, înseamnă că nu este o echipă modestă. Ne dorim să ne calificăm în faza următoare, pentru că, foarte probabil, în etapa viitore vom juca pe teren propriu, iar iubitorii fotbalului din Jibou merită să vadă un meci în faza naţională a acestei competiţii”, ne-a declarat Marius Stana, preşedintele clubului Rapid Jibou.
Partida dintre Progresul Şomcuta Mare şi Rapid Jibou este programată la ora 17:30, pe terenul din Săsar.
Rapid Jibou a evoluat ultima dată în faza naţională a Cupei României în 2007.

Antrenor nou pentru meciul din Cupa României

Rapid Jibou va avea un nou antrenor la partida de miercuri, după ce Marius Muntean a decis să renunţe la acest post. Muntean a pregătit timp de şapte ani formaţia de pe malul Someşului, timp în care a activat şi ca jucător.
„În opinia mea, Marius Muntean este unul dintre cei mai valoroşi antrenori din judeţ. Îmi pare rău că a luat această decizie, dar o respectăm. El şi-a exprimat dorinţa de a renunţa la postul de antrenor încă din iarnă, dar l-am rugat să ne mai ajute până la finalul campionatului. Uşa clubului este deschisă pentru el la orice oră şi sper să revină asupra decizie. Din câte am înţeles, vrea să devină obervator de fotbal”, a precizat preşedintele Stana.
Locul lui Marius Muntean va fi ocupat de Ciprian Roja, un alt jucător de bază al echipei din Jibou. Roja nu a putut evolua niciun minut în ediţia trecută de campionat, fiind supus unei operaţii de menisc.

Leave a Comment