Angajaţii Primăriei Surduc îi acuză de abuz în serviciu pe consilierii PSD

În semn de protest față de refuzul consilierilor social-democrați de la Surduc de a se prezenta la ședințele ce au avut pe ordinea de zi votarea noii grile de salarizare, aproximativ 15 de angajaţi ai Primăriei Surduc au pichetat marţi, 8 august, sediul Prefecturii Sălaj.
Oamenii sunt decişi să ajungă în instanţă şi îi acuză pe aleşii PSD de abuz în serviciu. Potrivit lui Gheorghe Morar, liderul Sindicatului „Civitas” din care fac parte funcţionarii de la Surduc, situaţia din comuna sălăjeană este unică la nivel naţional. „Lucrătorii din administraţia publică Surduc nu au grilă de salarizare din cauza unor jocuri politice. Nu se poate să manifeşti atâta nepăsare faţă de nişte oameni care lucrează o lună întreagă şi care nu îşi pot primi lefurile pentru că nişte aleşi locali nu se prezintă 10 minute pentru a vota o hotărâre de Consiliu cu grilele de salarizare”, ne-a declarat Gheorghe Morar, preşedintele Sindicatului „Civitas” care îi reprezintă pe angajaţii de la Surduc. Acesta a precizat că noua lege nu prevede ce se întâmplă în situaţia în care nu se întruneşte cvorumul, însă stabileşte clar că se abrogă toate legile care au stat la baza salarizării de până acum: „Practic, oamenii rămân fără bani. Ei au muncit, şi-au făcut treaba, dar remuneraţia întârzie să vină, iar problema s-ar putea întinde până la finele anului. mai mult decât atât, nu este clar cum îşi vor putea prima salariile pe iulie, câtă vreme hotărârea nu s-a dat la timp”, a precizat Morar.
Acesta a mai spus că sindicatul pe care îl conduce a contractat serviciile unui avocat pentru a deschide proces împotriva celor cinci consilieri care au absentat de la ultimele şedinţe convocate, motiv pentru care nu a fost întrunit cvorumul necesar votării grilei de salarizare. Cu acelaşi prilej, sindicalistul a ţinut să îi transmită prefectului Florin Florian, care propunea ca primarului Alin Băbănaş să emită o decizie prin care angajaţii să îşi primească lefurile pe vechea lege, că o astfel de măsură este imposibilă câtă vreme respectivul act normativ a fost abrogat.
Lucrătorii Primăriei Surduc ameninţă cu noi acţiuni de protest şi nu exclud declanşarea grevei generale, cu blocarea activităţii din instituţie.

Alte articole

3 Thoughts to “Angajaţii Primăriei Surduc îi acuză de abuz în serviciu pe consilierii PSD”

  1. Anonim

    como e salvarea si sluga lui farkas

  2. Anonim

    Ce e acest Como?

  3. Anonim

    O sa le dea lebenita…

Leave a Comment