Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului: „În proiectul început la echipa de volei ne dorim să se implice şi profesorii de sport din şcoli”

După ce a devenit campioană a României de trei ori consecutiv, iar în sezonul trecut a câştigat chiar eventul, echipa de volei, Remat Zalău, a câştigat în acest an medaliile de bronz în Divizia A1, iar în Cupa României a ajuns până în finală.

Având în vedere că în timpul campionatului au avut loc schimbări atât la nivelul conducerii, cât şi la nivelul băncii tehnice şi al lotului, primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, membru în Consiliul Director al echipei, consideră că rezultatele obţinute în acest sezon sunt bune.
În pauza dintre tur şi retur, odată cu aducerea lui Aurel Vlaicu în funcţia de antrenor principal, s-a început un proiect pe o perioadă de trei ani şi jumătate.
Reporter: După un sezon cu multe întâmplări, Remat Zalău a obţinut medaliile de bronz în campionat şi a jucat finala Cupei României. Este maximum din ceea ce putea obţine Zalăul în acest sezon?
Radu Căpîlnaşiu: Considerăm că, date fiind modificările intervenite în club, la nivel de asociaţi, la nivel de jucători, rezultatele pot fi considerate ca fiind bune. S-ar fi putut obţine eventual locul II în campionat, dacă măcar în al disprezecelea ceas am fi putut beneficia de aportul tuturor jucătorilor.
Rep.: Sunteţi mulţumit de ce a realizat antrenorul Aurel Vlaicu în partea a doua a campionatului?
R.C.: Da, însă abia s-au pus bazele pentru ceea ce dorim să reclădim, deci a făcut doar un prim pas.
Rep.: Odată cu venirea lui Vlaicu s-a început şi un nou proiect. În ce constă acesta şi ce vă propuneţi la finalul său?
R.C.: Acest proiect înseamnă, de fapt, crearea unei structuri sportive pe diferite eşaloane, de la copii până la seniori, promovarea acestui sport de tradiţie în municipiu şi în judeţ, cu obiectivul de a ajunge să creştem, din nou, în pepiniera proprie, jucători de talie internaţională, de aportul cărora să beneficiem în chiar prima echipă. Este o muncă dificilă în care trebuie să se implice şi profesorii de sport din şcoli. În plus, trebuie găsite modalităţi de stimulare a acestora şi totul, până la urmă, pentru o satisfacţie a iubitorilor de sport, de volei în special, prin obţinerea unor rezultate remarcabile, aşa cum publicul zălăuan a fost obişnuit.
Rep.: V-aţi gândit şi la un antrenor secund din Zalău sau îl veţi păstra pe Ovidiu Macarie?
Deocamdată acest subiect şi cel al jucătorilor este în discuţie şi se va comunica la momentul oportun.
R.C.: Aducerea celor doi brazilieni a fost doar o soluţie de avarie, din moment ce s-a renunţat la ei?
A fost clar o soluţie de avarie şi trebuie să recunoaştem că a fost limitată de posibilităţile financiare pe care le-am avut între tur şi retur.
Rep.: Se are în vedere şi pentru sezonul viitor aducerea unor jucători străini sau intenţionaţi să formaţi o echipă sută la sută românească?
R.C.: Nu ne dorim să alcătuim o echipă formată doar din jucători români şi vom căuta, în continuare, şi jucători străini.
Rep.: Tot mai multă lume vorbeşte de o revenire la Zalău a lui Adrian Gontariu. Ce şanse sunt ca acesta să evolueze, din nou, pentru Zalău?
R.C.: Sînt şanse mici, din cauza costurilor ridicate, peste posibilităţile clubului în acest moment.
Rep.: Atât echipa din Zalău, cât şi Tomis Constanţa au avut mulţi stranieri în echipă în momentul în care au câştigat eventul. Chiar nu s-ar putea câştiga un campionat doar cu jucători din România?
R.C.: Din moment ce există posibilitatea de a aduce jucători străini pe fiecare post, competiţia devine acerbă iar evaluarea se face la nivelul tuturor calităţilor pe care un jucător trebuie să le aibă, de la cele fizice, la cele emoţionale. În plus, mai există şi experienţa dobândită de unii jucători străini în campionate mult mai tari decât este cel din România.
Rep.: Champions League s-a dovedit în cei trei ani a fi o competiţie prea mare, cel puţin deocamdată, pentru Zalău, iar în sezonul viitor vom evolua în Cupa Challenge. Poate ajunge echipa aproape de fazele finale, având în vedere că este a treia competiţie europeană ca valoare?
R.C.: O să dăm acest răspuns după ce vom avea configurat lotul. Dar, nu sînt de acord în totalitate cu faptul că Champions League a fost o pălărie atât de mare. Consider că nu ne-am făcut absolut deloc de ruşine. Nu mai spun de faptul că în grupa de anul trecut, doar lipsa de experienţă şi neşansa nu ne-a permis să accedem în etapa următoare. Iar dacă ne referim la buget, aici trebuie să recunoaştem că sîntem de departe clubul cu cel mai restrâns buget dintre cluburile participante în Champions League.
Rep.: Ştiu că intenţionaţi să schimbaţi denumirea echipei. Există deja o variantă?
R.C.: Una dintre variante ar putea fi „Club de Volei Municipal”, dar încercăm, în continuare, să căutăm o denumire reprezentativă pentru Zalău.

Alte articole

6 Thoughts to “Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului: „În proiectul început la echipa de volei ne dorim să se implice şi profesorii de sport din şcoli””

 1. Anonim

  Volei ne trebuie sau locuri de munca, strazi asfaltate si curatanie?

 2. Anonim

  Propun ca echipa de volei sa poarte unul dintre numele urmatoare, toate reprezentative: WC Radu Capilnasiu; WC Ionita Crecan, WC Doina Opris; WC Dorel Oros; WC Aurel Bican….

 3. Asta e ...ce meritam..

  Fara straini NU se poate , ca doar de acolo mulge dl PRIMARE si Porcovita, din contracte masluite…Fara mercenari nu se poate..in conceptia dansilor stiintifica si plina de recompense … Dupa semafoarele care au inebunit lumea din Zalau cu un consum ridicat , mai cade ceva si de aici.. Iar de strazi ce sa mai vorbim . AVEM PRIMARUL PE CARE IL MERITAM…ALES . VAI mama noastra …de fraieri!

 4. FC ZALAU

  Mai bine rezolva problema fotbalului ca Moraru daca mai continua fara sa investeasca numai sa ia bani de la echipa vom avea fotbal la Zalau de liga 4 ca decind conduce el fotbalul nu sa facut nici un progres ba din contra

 5. Anonim

  salarii de 5-6000 de euro din bani publici!!!!!se poate?????

 6. DA !!!

  DA! Se poate dar nu la vedere .. Plus returul de la straini …

Leave a Comment