PDL Sălaj a prezentat „Cartea neagră a guvernării USL”

„Se împlineşte un an de guvernare a USL, astfel că este un moment al bilanţului pentru această guvernare. Un bilanţ negativ, de altfel. PDL a prezentat acest bilanţ într-o veritabilă <> a acestei guvernări, în urma unui an de declin din punct de vedere economic, social, politic, cultural şamd”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PDL Zalău, Claudiu Bârsan.
Referindu-se la „Cartea neagră a guvernării USL”, liderul democrat-liberal a explicat că este vorba despre un raport care încearcă să scoată în evidenţă, pe de o parte, diferenţa dintre promisiunile demagogice făcute de USL în perioada opoziţiei şi realizările mărunte ale guvernării, iar pe de altă parte propaganda susţinută de actualii guvernanţi şi, de fapt, ce se ascunde în spatele acestei dezinformări. „În primul rând, raportul readuce în atenţie efectele dezastruoase pe care le-au avut asupra echilibrelor economice şi a imaginii României în faţa partenerilor externi evenimentele din vara anului 2012, respectiv aventura anticonstituţională a USL constând în suspendarea şi încercarea de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Aici mai sunt prezentate câteva dintre obiectivele pe care USL le-a ratat cu nonşalanţă sau a căror realizare a amânat-o sau este pe cale să o amâne: aderarea la spaţial Schengen, adoptarea monedei Euro, privatizarea şi eficientizarea activităţii prin introducerea managementului privat în companiile de stat, cu consecinţe catastrofale în planul relaţiilor de muncă din aceste companii”, a mai spus sursa citată.
Claudiu Bârsan este de părere că, practic, USL a ajuns în acest an să facă tot ceea ce a criticat timp de trei ani la guvernele PDL, şi anume: acordul cu FMI, exploatarea gazelor de şist, introducerea a 20 de noi taxe şi impozite (impozitele din agricultură, silvicultură şi piscicultură, coplata din sănătate, impozitul pe veniturile microintreprinderilor), scumpirea traiului zilnic (a carburanţilor, a cheltuielilor de întreţinere, a serviciilor publice, a alimentelor), diminuarea bugetelor pentru investiţii, având ca efect nerealizarea unor investiţii demarate de Guvernul PDL. „<> ale Guvernului Ponta constau, de fapt, cel mult, în menţinerea stabilizării şi a echilibrelor economice fixate de guvernele Boc şi Ungureanu: reîntregirea salariilor cu banii lăsaţi de Guvernul Ungureanu cu această destinaţie; cursul Euro, care în aceste zile abia ajunge la nivelul din luna decembrie 201; creştere economică preconizată de 1,7 la sută, când în 2011 sub guvernarea Boc aceasta a fost de 2,5 la sută;
inflaţia aproape de minimul istoric înregistrat sub Guvernul Boc; stagnarea producţiei industriale şi scăderea exporturilor începând cu anul 2012 faţă de 2011”, a încheiat liderul PDL Zalău.
Prezent la conferinţa de presă, preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Sălaj, Bogdan Ilea, a ţinut să sublinieze că, din punctulsău de vedere, „Cartea neagră a guvernării USL” este de fapt „Cartea albă” a actualei guvernări: „Ar fi trebuit să fie albă, în condiţiile în care nu ar fi avut ce să scrie în ea. Într-un an, actualii guvernanţi nu şi-au dat seama că, în cazul în care ar finaliza investiţiile făcute de guvernele Boc şi Ungureanu, astăzi, ar putea guverna liniştiţi. Însă, cei de la USL nu sunt în stare nici măcar de acest lucru. În schimb, Guvernul Ponta încurajează în continuare nemunca, prin recent anunţata majorare a ajutoarelor sociale”. Bogdan Ilea a adăugat că, deşi anumiţi oameni au nevoie de ajutoare sociale, nu este corect să majorezi în masă acest sprijin financiar ca, în acelaşi timp, să împovărezi cu noi taxe şi impozite restul populaţiei active, dar şi agenţii economici.

Alte articole

One Thought to “PDL Sălaj a prezentat „Cartea neagră a guvernării USL””

  1. sa i-o mancati toata lu`marinaru

    ……….de cand face pdl ul bilant la o guvernare in caare nici nu sunt luati in considerare?

Leave a Comment