Pugiliştii de la CSM Zalău luptă pentru medalii la „Naţionalele” de la Craiova

Paul Magdaş, unul dintre reprezentanţii CSM Zalău, şi-a asigurat medalia de bronz după ce l-a învins marţi pe Andrei Paraschiv de la CS Chiajna, iar joi va boxa în semifinale, în faţa unui pugilist din Iaşi

Sala festivă a Liceului „Energetic” din Craiova găzduieşte în aceste zile ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box rezervat cadeţilor, eveniment la care participă aproximativ 160 de pugilişti din România ce boxează la 18 categorii de greutate. O prezenţă foarte numeroasă, având în vedere că la „Naţionalele” de seniori din acest an au fost prezenţi aproximativ 60 de pugilişti. Clubul Sportiv Municipal Zalău este reprezentat de patru pugilişti pregătiţi de antrenorii Ioan Popa şi Ioan Dragoş, iar cele mai mari şanse la câştigarea unei medalii de aur le are Paul Magdaş, care evoluează la categoria 76 de kilograme.
„Cea mai mare speranţă ne-o punem în sportivul Paul Magdaş, care evoluează la categoria 76 de kilograme. Este deja un pugilist „copt”, cum îmi place mie să spun despre sportivii care cunosc toate procedeele tehnice şi tactice. Ne-am propus să obţinem medalia de argint cu acest sportiv, dar eu cred chiar în câştigarea unei medalii de aur. Speranţe îmi pun şi în Gabriel Chichişan, care boxează la categoria 44,5 kilograme. El a început boxul de numai patru luni, dar constanţa cu care a venit la antrenamente şi perseverenţa cu care a lucrat îi dă dreptul de a participa la Campionatul Naţional cu şanse reale la câştigarea unei medalii”, ne-a declarat antrenorul Ioan Popa.
Primul zălăuan care a urcat în ring a fost chiar Paul Magdaş. Acesta l-a învins în primul meci pe Andrei Paraschiv, de la CS Chiajna, asigurându-şi medalia de bronz, iar joi va boxa în semifinale cu un pugilist din Iaşi.
Marţi a susţinut primul meci şi Denis Stoica, care a boxat la categoria 48 de kilograme. Sportivul pregătit de Ioan Dragoş a evoluat în preliminarii, unde l-a învins pe hunedoreanul Fernando Raţ. Stoica va susţine joi după-amiaza al doilea meci, tot în cadrul preliminariilor, iar dacă va învinge va avea asigurată medalia de bronz.
Miercuri după-amiază va susţine primul meci şi Bogdan Mierloi, la categoria 50 de kilograme, întâlnindu-l în preliminarii pe craioveanul Andrei Tunaru.
Gabriel Chichişan va urca în ring joi după-amiaza, urmând să evolueze în preliminarii, la categoria 44,5 kilograme.
Finalele la cele 18 categorii de greutate sunt programate sâmbătă, începând cu ora 11.

Leave a Comment