Pugilistele de la CSM Zalău, trei medalii la Cupa României

Ediţia din acest an a Cupei României la box feminin s-a desfăşurat săptămâna trecută, la Buzău, competiţia fiind rezervată junioarelor, tineretului şi senioarelor. La eveniment s-au prezentat cele mai bune pugiliste din România, printre ele aflându-se şi trei sportive de la Clubul Sportiv Municipal Zalău. La tineret au boxat Naomi Ciurte (cat. 51 kg.) şi Kocis Feri Anita (cat. 57 kg.), în timp ce la senioare a urcat în ring Bianca Erdei (cat. 75 kg.).
Naomi Ciurte şi Kocis Feri Anita au boxat direct în semifinale, fiind învinse de sportive mai bine cotate, componente ale lotului naţional. Ciurte a pierdut în faţa unei pugiliste din Bistriţa, în timp ce a doua reprezentantă a CSM Zalău la tineret a cedat în faţa Tatianei Zaharescu, din Drobeta Turnu Severin.
La senioare, Bianca Erdei a învins-o în primul tur pe sportiva Lehaci, din Bistriţa, însă a pierdut în semifinale în faţa Dianei Gherghel de la Baia Mare, o fostă medaliată la Campionatul European.
„Pot spune că sunt mulţumit de rezultatele lor, având în vedere adversarele de care au fost învinse cele trei sportive ale noastre. Toate cele trei adversare sunt peste valoarea sportivelor noastre şi au vechime mai mare în acest sport. Fetele s-au pregătit intens pentru această competiţie şi s-au prezentat conform aşteptărilor”, a declarat antrenorul Ioan Dragoş.
Pentru secţia de box de la CSM Zalău urmează săptămâna viitoare Campionatul Naţional rezervat juniorilor, tot la Buzău, unde clubul zălăuan va fi reprezentat de şase pugilişti pregătiţi de antrenorii Ioan Dragoş şi Ioan Popa: Sorin Tout, Ovidiu Bican, Boda Ferencs, Dorin Florea, Cătălin Popa şi Cristian Cherebeneşi.
„Obiectivul la această competiţie este câştigarea a două medalii, pe care sper să le obţinem”, a încheiat antrenorul Dragoş.

Leave a Comment