Clasă de fotbal la LPS „Avram Iancu” Zalău

Clasă de fotbal la LPS „Avram Iancu” Zalău

Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău are în acest moment în programa şcolară două specializări, atletism şi volei, însă activitatea în cadrul celei de-a doua specializări a fost tot mai slabă în ultimii ani. În acest sens, actualul director al şcolii, Alina Cozac, a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj să-i permită şi introducerea specializării fotbal, una despre care spune că va avea mai mult succes decât voleiul feminin. „Grupa de atletism a avut de suferit pentru faptul că numărul elevilor care alegeau specializare volei era tot mai redus, iar în acest sens m-am gândit să cer inspectoratului o altă specializare şi aceasta să fie fotbal”, a explicat Alina Cozac.
O decizie finală în acest sens va fi luată abia la vară, în funcţie de numărul elevilor care doresc să îşi aleagă specializarea fotbal. „Nu am scos din planul de şcolarizare specializarea volei, fiindcă avem profesori specializaţi, însă în funcţie de numărul elevilor înscrişi la cele două discipline vom lua o decizie în vară. Dacă numărul elevilor doritori să practice fotbalul va fi mai mare decât al fetelor înscrise la volei, a doua specializare va fi fotbal”, a mai afirmat directorul LPS „Avram Iancu” Zalău.
La început va fi o clasă comună cu elevi a căror specializare va fi atletism şi fotbal, însă Alina Cozac ne-a informat că în cazul în care numărul elevilor înscrişi la specializarea fotbal va fi mare, se va alcătui o clasă doar cu specializare fotbal.
Elevii se vor înscrie în clasa a V-a şi vor avea continuitate în momentul în care termină ciclul gimnazial. „În acest moment, elevii din clasa a IX-a sunt împărţiţi în două, jumătate este clasă mozaic, iar cealaltă jumătate au specializare atletism. În viitor, vom avea două clase, una de mozaic, în care vor fi elevi care practică handbal feminim, volei masculin, lupte, box dar şi alte sporturi pe care le avem la nivel local, iar cealaltă clasă va fi alcătuită din elevi cu specializare atletism şi fotbal”, a spus Alina Cozac.
Intenţia directorului Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău este una cât se poate de benefică pentru copiii care practică fotbalul încă din casele primare, însă nu au posibilitatea să se pregăteasă într-un mod organizat şi în cadrul orelor de curs. În programa şcolară va fi trecută zilnic o oră de fotbal, elevii înscrişi în clasa a V-a având continuitate până la nivelul clasei a XII-a.
LPS „Avram Iancu” Zalău nu a mai avut echipă de volei feminin înscrisă în Campionatul Naţional din urmă cu două sezoane.

Leave a Comment