Pugilistele de la CSM Zalău au cucerit Capitala

Reprezentat de o delegaţie alcătuită din opt pugiliste, Clubul Sportiv Municipal Zalău s-a întors cu şapte medalii de la Campionatul Naţional de Box, desfăşurat săptămâna trecută, în Bucureşti.

Rezultate foarte bune obţinute de pugilistele de la Clubul Sportiv Municipal Zalău în cadrul Campionatului Naţional de Box, desfăşurat săptămâna trecută, la Bucureşti. Delegaţia zălăuană, condusă de instructorul Darius Forai, fost absolvent al LPS „Avram Iancu” Zalău, specializare box, a fost compusă din opt sportive, iar şapte dintre acestea au urcat pe podium la finalul competiţiei, cucerind două medalii de aur, două de argint şi trei de bronz.

Diana Tănăsescu, sportivă originară din Şimleu Silvaniei, dar care urmează cursurile LPS „Avram Iancu” Zalău, a avut cea mai bună evoluţie, demonstrându-şi încă o dată calităţile. Campioană în 2019 şi câştigătoare a Cupei României în acest an, pugilista din Şimleu Silvaniei a câştigat toate meciuri înainte de limită, obţinând medalia de aur la categoria 65 de kilograme. Antrenorul sportivei, Adrian Popuţea îi prevede acesteia un viitor frumos, afirmând că speră chiar la o medalie olimpică într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Tot din Şimleu Silvaniei este şi cealaltă campioană naţională, Margareta Hidigan, elevă tot la LPS „Avram Iancu” Zalău. Medaliată cu aur în 2018 şi câştigătoarea Cupei României în 2019, Hidigan a avut un parcurs fără greşeală la Bucureşti, câştigând înainte de limită toate meciurile la categoria 54 de kilograme.

„Este un rezultat care ne îndreptăţeşte să sperăm în calificarea la Campionatul European de la finalul acestei luni, programat în Bulgaria, la Sofia”, a declarat antrenorul Popuţea.

Andreea Varga a participat la 51 de kilograme, categorie olimpică, fiind învinsă în finală de o sportivă cu mai multă experienţă, din Năvodari.

Vicecampioană olimpică în 2019, Mara Haran a reeditat performanţa în acest an, fiind o sportivă ce provine din Sânmihaiu Almaşului, elevă tot la LPS „Avram Iancu Zalău”.

Rafaela Dovlete (cat. 63 de kilograme), Dasiana Cozma (cat. 48 de kilograme) şi Maria Szatmari Dragomir (cat. 50 de kilograme) sunt cele trei sportive medaliate de bronz la ediţia din acest an a Campionatului Naţional, antrenorul Adrian Popuţea precizând că au mari şanse la titlul naţional în anii următori.

Singura care nu a urcat pe podium din delegaţia zălăuană este Andreea Ardelean, din Bănişor, fiind învinsă în primul tur de o sportivă din Bistriţa.

Următoarea competiţie pentru secţia de box este programată la finalul acestei luni, Cupa României rezervată seniorilor, unde va participa Paul Magdaş.

 

Leave a Comment