În Sălaj: rezultatele testelor Covid se transmit prin Call Center și aplicația Corona-Forms

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a convocat luni, 9 noiembrie, o întâlnire cu reprezentanții Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică (DSP), Serviciului Județean de Ambulanță și ai celor patru unități spitalicești din județ. Scopul a fost identificarea de soluții care să permită o mai bună coordonare și comunicare între spitalele suport Covid-19 și Spitalul Județean, dar și facilitarea transmiterii rezultatelor testelor Covid-19 către pacienți. Astfel, având în vedere faptul că foarte mulți pacienți infectați cu noul coronavirus suferă și de alte afecțiuni, s-a stabilit ca la etajul III al Spitalului Județean să fie amenajate saloane, respectiv secții, cu o capacitate de 135 locuri în care aceștia să poată primi îngrijiri medicale de specialitate, în funcție de patologie. De asemenea, s-a mai stabilit ca rezultatele testelor Covid-19 să fie transmise prin Call Centerul care funcționează la nivelul Spitalului Județean. Potrivit reprezentanților CJ Sălaj, din această săptămână DSP Sălaj va comunica rezultatele testelor automat către pacienți sub forma unei scrisori medicale, prin e-mail, cu ajutorul aplicației Corona-Forms (o aplicație dezvoltată de Ministerul Sănătăţii şi STS, prin intermediul căreia rezultatele venite de la laborator vor ajunge simultan la pacient şi la DSP).

2 Thoughts to “În Sălaj: rezultatele testelor Covid se transmit prin Call Center și aplicația Corona-Forms”

  1. Simplu cetatean

    Dinule trezeste-i pe cei de la DSP „printese si printisori” cu salariile babane si la zi iar ei sant in urma cu 15 zile cu comunicarea acelor „certificate” de incheiere a izolarii. Managerul acestei institutii este pe viata desi activitatea DSP este o harababura in perioada de pandemie?

  2. Cetățean

    Pentru consiliu județean Sălaj
    De ce nu se iau măsuri la dsp pentru eliberarea documentelor de carantinare în timp util? Chiar nu se găsește un manager competent în această instituție? Dacă nu eliberați documentele de carantinare în timp util oamenii bolnavi vor putea umbla prin oraș și vor îmbolnăvi alte persoane. Fără documente nu aveți nici o bază legală să țineți oamenii bolnavi în carantină. Alte persoane au ieșit din carantină și nu au primit decizia de carantinare.
    Denumirea instituțiilor este scrisă cu litere mici deoarece managerii lor au demonstrat că sunt un nimic.

Leave a Comment